Hirdetés

A God of War rendezője szerint a Sony válaszolni fog az Xbox Game Passra

|

David Jaffe úgy véli, a PlayStation főnöke, Jim Ryan tartogat pár aduászt az ingujjában.

Hirdetés

Nagyot megy az Xbox Game Pass az utóbbi hetekben, hiszen túl azon, hogy bekerült 20 Bethesda játék, az előfizetéses szolgáltatáson belül indult el az Outriders, és néhány nap múlva az első olyan xboxos játék is, amit a PlayStation fejleszt. Egy éve valószínűleg még senki sem gondolta volna, hogy ilyesmi megtörténhet, például a PlayStation CEO-ja sem, hiszen Jim Ryan korábban még úgy nyilatkozott, hogy nem hiszi, hogy anyagilag fenntartható lenne egy ilyen rendszer. Nem olyan régen viszont már korrigált, és egy orosz újság kérdése után már úgy fogalmazott, hogy lesz a Sonynak válasz a Game Passra.

Nem tudjuk kizárni, hogy ez áll a PS5-ön elérhető PlayStation Plus Collection bevezetése, valamint az ingyen osztogatott játékok hátterében, és feltehetően emiatt került be a minap a The Long Dark, a Borderlands 3 és a Marvel's Avengers is a PlayStation Now kínálatába. Az utóbbival nem az a legnagyobb gond, hogy a játékok jelentős hányadát képtelenség letölteni, csupán streamelni tudjuk, hanem hogy egyelőre nagyon kevés országban elérhető. Azzal kapcsolatban, hogy esetleg a szolgáltatás kiterjesztése lenne az a bizonyos válaszlépés, legfeljebb találgatni tudunk.

Hirdetés

Még David Jaffe, az első God of War (és a Twisted Metal) atyja sincs konkrétumok birtokában. A játékfejlesztőből lett youtuber (visszavonult a Drawn to Death bukása utána) ugyanakkor a Sonynál dolgozó ismerőseire hivatkozva állítja, hogy valamire készül a konzolgyártó, Jim Ryan csapatának esze ágában sincs feltett kézzel megadni magát, és hagyni, hogy túlságosan feljöjjön rájuk a versenytárs.

Egyedül attól tart, hogy Ryanék a visszafelé kompatibilitásban (PS-es, PS2-es és PS3-as játékok emulálása, trófeák hozzáadása), a streamplatformhoz adott filmekben és egyebekben látják a megoldást, mert ez szerinte rossz ötlet, így nem lehet a Game Pass-szal versenyezni.

Ti mit gondoltok erről? Egyáltalán muszáj felvennie a Sonynak a kesztyűt, vagy bőven elég, ha mindent úgy csinál, ahogy eddig?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)