Hirdetés

A God of War ultrawide támogatása nagyobb kihívást jelentett, mint általában

|

A nagyobb látómező miatt újra és újra át kellett fésülni a játékot, hogy a fejlesztők minden esetleges problémát kigyomlálhassanak.

Hirdetés

A God of War PC-s verziójának sikerült feltúrbóznia egy egyébként is csodálatos játékot. Az olyan extrák, mint a DLSS hozzáadása vagy az fps-limit feloldása sokat tettek hozzá az élményhez, ráadásul az ultrawide képarány támogatásának köszönhetően még többet csodálhatunk meg Kratos gyönyörű világából.

A 21:9-es beállítási lehetőséget azonban nem volt egyszerű beépíteni. Mivel a játék az FOV-t is a képarányhoz igazítja, jóval többet láthatunk a képernyőn, mint a konzolos verziókban. Ennek következményei vannak.

Hirdetés

Matt DeWald, a játék vezető technikai producere elmesélte, hogy milyen kihívásokkal járt a 21:9-es képarány engedélyezése.

"Volt egy csomó dolog a kép szélén, amiket korábban senki sem láthatott, mert 16:9-ben volt a játék. Ilyenek, hogy »óh jaj, Atreus összevissza tekereg, mert most fog belépni a képbe«."

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A fejlesztőknek minden apró kis animációt helyre kellett tenniük. Végig kellett játszaniuk a 80 órás játékot újra és újra, hogy minden apró képi hibát kigyomlálhassanak. Az olyan helyzeteket, amikor Kratos nekiugrik egy kivégzésnek és az animáció a semmiből megindul, vagy hogy a képernyő szélén csak úgy felbukkan egy ellenfél, mind rendbe kellett tenniük.

"Ezek nem átvezető videók, ezek a játékmenet részei. Az a Draugr a szélén azért ugrott be, mert meg akarta támadni a játékost? Atreus már megint bugos? Kratos szoknyája épp pörög össze-vissza, mert a szövetszimuláció nem működik rendesen?"

Ezeket szisztematikusan nem lehet legyalulni, így a srácoknak manuálisan újra és újra át kellett fésülniük mindent. Szerencsére az eredményt látva elmondhatjuk, hogy megérte a meló.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)