Hirdetés

A Go-Go Town! egy kicsit Stardew Valley és egy kicsit Factorio

|

Egy apró fejlesztőcsapat épp azon dolgozik, hogy felépítsen egy cuki gazdaságmenedzselős játékot, végtelen mélységgel.

Hirdetés

Ezen a héten került megrendezésre a GDC 2023, ahol játékfejlesztők gyűltek össze és megdumálták az ipar közeljövőjét. A konferencián Cheryl Vance és Joel Styles is részt vettek, akik jelenleg egy Go-Go Town! című cukiságon dolgoznak.

A PC Gamer írója kifaggatta őket a projektjükről, miközben kipróbálhatta annak első játszható verzióját. Első ránézésre egy Stardew Valley-klónnak tűnik, de egy kicsit több van ebben annál.

Hirdetés

A fejlesztők kihangsúlyozták, hogy hasonló mechanikai mélységet szeretnének, mint amit a Theme Parkban vagy a Two Point Hospitalban láthattunk, de az egészet is Stardew-s érzettel akarják megfűszerezni.

"Megpróbáltuk kivágni a menüket a felhasználói élményből. Nincs itt isteni kéz, vagy isteni nézőpont: a világ középbe fogjuk bedobni a játékost. Mindent megtehetsz, amit egy lakó megtehet, és a lakók mindent megtehetnek, amit te megtehetsz."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ez nem csak szerepjátékos szempontból, de mechanikai szempontból is nagyon fontos. A Go-Go Town! egyik legfontosabb eleme ugyanis az lesz, hogy az NPC-ket vegyük rá fatermelésre, építkezésre, vagy nyersanyagok gyűjtésére. Ez azt jelenti, hogy rengeteg melót automatizálhatunk majd a helyiek foglalkoztatásával, és teljes gyártósorokat is felépíthetünk, csak szalagok helyett emberekből.

A Go-Go Town! kevesebb mint egy éve készül, és a tény, hogy már most mutogatják, egy új élmény a fejlesztők számára. Kicsit kellemetlennek érzik ezt a helyzetet, de egy fontos céljuk is van a korai demózással: szeretnék a Go-Go Town!-t a közösség visszajelzései alapján fejleszteni. Ennek részeként most viszik is a GDC-ről a demót a PAX Eastre, ahol többen próbálhatják majd ki.

Megjelenési dátum még nincs, de érdemes lesz szemmel tartani a játék Steam aloldalát. Ott jelenleg is pörögnek élő adások a demóból és rengeteg képanyagot is láthattok a játékból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)