Hirdetés

A Google-nek 19 millió dolláros kártérítést kell fizetnie a mikrotranzakciók miatt

|

A Kereskedelmi Bizottság többmilliós kártérítésre kötelezte a Google-t a Play Store alkalmazások mikrotranzakciói miatt.

Hirdetés

Mi játékosok is egyre többet foglalkozunk különféle okoseszközökre szánt játékokkal, így természetes, hogy egyre gyakrabban futunk bele olyan alkalmazásokba, amikben mikrotranzakciókon keresztül tudunk extra tartalmakat feloldani. Ez a fejlesztőknek egy nagyon jól profitáló üzlet, viszont úgy tűnik, hogy a Google most ráfázott erre a tendenciára.

Nemrég ugyanis a Federal Trade Commission (vagyis a Kereskedelmi Bizottság) arra kötelezte a céget, hogy szolgáltasson vissza több, mint 19 millió dollárt azoknak a felhasználóknak, akik a csemetéjüknek köszönhetően nem kívánatos összegeket fizettek ki mikrotranzakciók formájában. Az FTC szerint a Google hibája az volt, hogy az ilyen tranzakciók esetében nem vártak el megfelelő hitelesítést (pl. jelszót) a felhasználóktól, így a gyermekeiken keresztül ők olyan összegeket fizettek ki, amelyeket amúgy nem akartak volna.

Habár ez elméletileg 2012-től kezdve már nem így van, a Google rendszere még így sem volt biztos azt illetően, hogy az egyes tranzakciók pontosan hány dollárról szóltak. Arról nem is beszélve, hogy a rendszer automatikusan engedte a vásárlást akkor, ha az elmúlt 30 percben történt valami más tranzakció, amit szintén könnyen ki lehet használni:

"Manapság már számtalan amerikai család életének részét képezik az okostelefonok és táblagépek. Ahogy egyre több amerikai befogadja a mobiltechnológiát, fontos emlékeztetnünk a vállalatokat arra, hogy a régre visszanyúló fogyasztóvédelmi törvények még mindig érvényesek, és nem terhelhetik a fogyasztókat olyan összegek, amelyeket nem engedélyeztek."

A Google bejelentette, hogy a kár kifizetését követően kijavítják a rendszer hibáit. Ti mit gondoltok? Történt veletek már hasonló baleset?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)