Hirdetés

A Gran Turismo 7 egyik játékosa megoldotta a pénzfarmolást

|

Mindezt a Gran Turismo 7 legutóbbi népszerűtlen frissítése után.

Hirdetés

A Gran Turismo 7 egy remek tisztelgés az autóipar és a széria múltja előtt, de csak akkor, ha valaki hajlandó benne elmélyülni. Nagyjából ezt szűrték le a Polyphony Digital PlayStation-exkluzív versenyzős játékával kapcsolatban a kritikusok, viszont a tesztelés során még nem volt ismert a játékban lévő mikrotranzakciók ára, és mikor kiderült, az kisebb sokként érte a közösséget. A Gran Turismo 7 járgányait ugyanis jelentősen drágábban lehetett csak beszerezni, a ritkaságokért pedig alaposan a zsebükbe kellett nyúlniuk a gyűjtőknek. Persze minden egyes verda feloldható szimplán azzal is, ha játszunk, viszont az rengeteg grindolást jelent, így valamelyest érthető a felháborodás.

Hirdetés

A mikrotranzakciók miatt aztán a sorozat atyja, Kazunori Yamauchi magyarázkodásra kényszerült, megígérve, hogy folytatják a játék felülvizsgálását, de nem nagyon sikerült megnyugtatnia a rajongókat, ugyanis a Gran Turismo 7-t is elérte a review bombing, azaz a tömeges lepontozás - így lett a Sony eddigi legrosszabbra értékelt játéka. Ehhez hozzájárult az is, hogy egy múlt heti frissítéssel a fejlesztők csökkentették a megszerezhető kreditek mennyiségét olyan helyeken, ahol a játékosok előszeretettel farmoltak, ezért az egyik felhasználó, egy bizonyos Septomor a rendszer egyik kiskapuját kihasználva megoldotta, hogy könnyebben lehessen krediteket szerezni a játékban. 

Egy olyan exploitról van szó, amely a PS Remote Play alkalmazást használja PC-hez és egy egyszerű szkriptet, amellyel anélkül irányíthatjuk a játékot, hogy magunknak kellene játszanunk. Septomor a következőket mondta el ezzel kapcsolatban a PSNProfiles fórumon

"Ez egy módszer a 100 százalékos AFK-farmolásra. Tudom, hogy a nerfekkel az emberek nem elégedettek, és kikészíti őket a rengeteg grind, legalábbis engem biztosan. Szóval itt van néhány szkript, amit azért hoztam létre, hogy alkalmazkodjak ezekhez a nerfekhez. Egyelőre csak Windowsra."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Természetesen mi nem javasoljuk, hogy bárki hasonló tisztességtelen megoldásokkal próbálkozzon, viszont a helyzet mégis rávilágít arra, hogy a rajongók milyen messzire elmennek annak érdekében, hogy ellensúlyozzák a készítők megosztó döntéseit. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)