Hirdetés

A Guild Wars 2 végre DirectX 11 támogatást is kap

|

Az ArenaNet még hosszú évekig tervezi bővíteni sokak kedvenc MMO-ját, de ez csak úgy megy, ha hozzányúlnak a játék motorjához.

Hirdetés

A 2012-ben megjelent Guild Wars 2 DirectX 9-támogatással lépett a piacra, akárcsak kora mindegyik játéka. Ez pedig az elmúlt években komolyan megkötötte az alkotói kezeit. James Fulop és csapata keményen dolgoznak azon, hogy a régi technológiák korlátait most végre maguk mögött hagyhassák.

A hivatalos oldalon felbukkant hosszas posztban Fulop (az ArenaNet vezető fejlesztője) elárulta, hogy a kliensüket végre átköltöztetik DirectX 11-re.

Hirdetés

A DirectX 11-támogatás rengeteget javíthat a játék látványvilágán, de elsődlegesen a teljesítmény volt a lényeg.

"Azt szeretnénk, ha a játékosaink akkora framerate-tel játszhatnának, amekkorával csak lehetséges. Ezt néha meggátolja az, hogy a játéknak várnia kell bizonyos renderelési folyamatok befejezésére."

Az újabb megoldás persze nem csak ebben segíthet: az End of Dragons kiegészítővel az ArenaNet meg is szeretné szépíteni a játékát, ami nem lenne lehetséges a DX9 alatt.

"A Guild Wars 2 már 9 éves, de néhány DX11-függő újdonság beépítésével megszépülhet. Az átállás DX11-re az első lépés a csilivili újdonságok felé."

Nyilván ilyenkor előjön a kérdés, hogy ha már úgyis frissít a csapat, akkor miért nem a DX12 vagy a Vulkan volt a cél. Fulop erre is választ adott.

"Így támogathatunk operációs rendszerekét a Vistáig visszamenőleg, míg a Vulkan támogatása a Windows 7-nél, a DX12 támogatása pedig a Windows 10-nél kezdődik. A grafikát illetően a DX11 bőven elég új eszközt ad a kezünkbe, amikkel a fejlesztőink évekig eljátszhatnak. Ennél több újdonság csak a plafonig lőné fel a tesztelési szükségelteinket miközben nagyon kevés megfogható előnyt kínálna."

A DX11-támogatását ma, azaz szeptember 21-én kezdte el tesztelni az ArenaNet. A részvételhez semmit nem kell tennetek azon felül, hogy a kliensben bekapcsoljátok a vonatkozó opciót.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)