Hirdetés

A Half-Life 3-ra még sokat kell várnunk, de egy másik játék jöhet a közeljövőben

|

Nagyon érdekes projekten dolgozhat a Valve egyik csapata.

Hirdetés

Több mint másfél év eltelt azóta, hogy a Half-Life: Alyxszel visszatért a nagy múltú sorozat, és a Valve bejelentette, vannak még tervei. A cégnél most alighanem mindenki a jövőre csúsztatott Steam Deckre fókuszál, valószínűleg a játékfejlesztő csapatokat is arra állították rá, hogy a hibrid konzol képességeit kihasználó alkotásokkal álljanak elő. 

A Valve News Network mögött álló Tyler McVicker közzétett egy videót, amiben összegzi, az általa hallott pletykák szerint milyen projektek aktívak épp a Steam mögött álló kiadónál.

Hirdetés

McVicker szerint a Half-Life 3-on még csak pár fejlesztő dolgozhat, de nem élvez fókuszt, jelenleg semmilyen hagyományos, egér-billentyűzetes FPS nem készül a csapatnál. Ugyanakkor a más Valve-szoftverekből kinyert infók szerint egy Citadel kódnevű játék már legalább 2018 óta formálódik: ez egy a Half-Life univerzumban játszódó, kooperatív FPS-RTS hibrid lesz, amivel megmutathatják, mire képes a Steam Deck. A Citadel 1,5-2 éven belül meg is jelenhet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A videós azt is elmondta, hogy a HLX kódnevet viselő projekt, mely feltehetően az Alyx folytatása lesz, még korai stádiumban van, de a Valve berkein belül egyébként is egyre növekszik a VR-ral kapcsolatban érzett csalódottság. Hozzátette, hogy bármi változhat, és maga a kiadó is állíthat bármit a későbbiekben, függetlenül attól, hogy jelenleg mi a helyzet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)