Hirdetés

A Halo Infinite újabb fejlesztője hagyja ott a projektet

|

Egy ekkora volumenű fejlesztés során teljesen természetes a jövés-menés, de egy-egy szakember távozásnak csak nagyon ritkán van pozitív olvasata.

Hirdetés

Eredetileg az Xbox Series X|S konzolpár nyitócímének szánta a Microsoft a Halo Infinite-et, ám Master Chief visszatérése a remélt éljenzés helyett még a legvérmesebb rajongókból is megrökönyödést váltott ki, ugyanis a játék - dacára a vadonatúj Slipspace motornak - nem festett túl meggyőzően. Ránézésre semmi sincs meg benne, ami next-gen érzés sugározna, és arra ösztönözné az embert, hogy rohanjon új Xboxot vásárolni, vagy felturbózza egy kicsit a PC-jét, amennyiben inkább azon játszana.

Emiatt aztán a 343 Industries és az Xbox Game Studios a premier elhalasztása mellett döntött, lenyelve a békát, bevállalva az ezzel járó presztízsveszteséget, de cserébe hosszabb távon talán nem szenved el helyrehozhatatlan károkat az a brand, amelyik - noha már nem olyan erős, mint az Xbox 360 idejében - még mindig a Microsoft videojátékos részlegének legfontosabb igáslova.

Hirdetés

A stúdió jelen állás szerint valamikor 2021 őszén szándékozik kiadásra alkalmasnak nyilvánítani a Halo Infinite-et, azaz valószínű, hogy az addig hátralévő hónapokban nem csak a grafikát csiszolgatják a srácok, emiatt is elgondolkodtató - még ha nem is feltétlenül aggasztó -, hogy bejelentette távozását Colbe Payne, aki a kampány játékmenetének egyik dizájnere és emellett pályatervez is.

Egyúttal megnevezte következő munkahelyét, Payne a Gunfire Games kötelékében folytatja majd. Utóbbi olyan alkotásokkal szórakoztatta a nagyérdeműt az elmúlt években, mint a Darksiders 3, a Remnant: From the Ashes és az alig egy hónapja bemutatkozott Chronos: Before the Ashes.

Ti várjátok a Halo Infinite megjelenését?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)