Hirdetés

A hangok a karakterek mögött

|

A játékvilág legismertebb karaktereit szinte mindenhol láthatjuk, de vajon hányan tudják, kik kölcsönzik hangukat nekik?

Hirdetés

A Kotaku most összegyűjtötte a 16 talán legismertebb játékbeli karaktert, s az őket megszólaltató szinkronszínészeket, hogy jobban megismerjük őket.

Honnan ismerhetjük még?
Steve-et legtöbben Master Chief hangjaként ismerik világszerte, azonban Chicago lakosai számára a 97.1 WDRV "The Drive" című műsorának műsorvezetőjeként lehet ismerős.

Honnan ismerhetjük még?
Amellett, hogy 1998 óta Snake (és rengeteg mese- és animebeli karakter) hangjaként szólal meg, Hayter sikeres forgatókönyvíró Hollywoodban, aki olyan filmeknél közreműködött, mint az X-Men, vagy a Watchmen.

Honnan ismerhetjük még?
Charles-t az 1996-os Mario 64 óta minden egyes részben hallhattuk, de vajon hányan tudják közületek, hogy szerepelt a Matlock-ban és a Nash Bridges-ben is?

Honnan ismerhetjük még?
Marcus Fenix talán a játékvilág egyik legkönnyebben felismerhető karaktere, de közel nem annyira ismert, mint Di Maggio legjobb munkája: tudniillik ő szólaltatta meg a Futurama alkoholproblémákkal küzdő robotját, Bendert. Di Maggio ezen kívül hallható volt olyan címekben, mint a Halo 3, vagy a Valkyria Chronicles, míg rajzfilmekben többek között a Kim Possible Dr. Drakken-jeként, vagy a Samurai Jack Skótjaként szerepelt.

Honnan ismerhetjük még?
North valószínűleg a legtermékenyebb szinkronszínész a játékiparban, és egyértelműen a legfelismerhetőbb. Drake-en kívül olyan nagy játékokhoz adta hangját, mint a Halo Wars, Prince of Persia, Assassin's Creed, Fable, Gears of War és Lost Planet. North ezek mellett TV színész is, aki Dr. Chris Ramsey-t alakította a Port Charles című szappanoperában.

Honnan ismerhetjük még?
Nagyjából sehonnan. Azon kívül, hogy a történelem egyik legjobb szinkronját csinálta a Red Dead Redemption John Marstonjaként, Wiethoff történetében nem szerepel túl sok minden, eltekintve néhány mellékszereptől a 16 utcában, illetve a The Outsiderben. A Red Dead Redemption sikere után ez valószínűleg változni fog.

Honnan ismerhetjük még őket?
1996 óta, mióta Lara Croft jelen van, négy különböző hölgy hangján hallhattuk beszélni. Keeley Hawes, aki a három legújabb játékon dolgozott, egy ismert brit színésznő és az Ashes to Ashes című időutazós dráma sztárja. Elliot az Overlord és a Simont The Sorcerer karaktereinek adta hangját, Gibbins sehol máshol nem szerepelt, Shelley Blond pedig, akit az 1996-os eredetiben hallhattunk, szintén ugyanúgy eltűnt a süllyesztőben.

Honnan ismerhetjük még?
Ha nem dolgozott volna a Grand Theft Auto IV főszereplőjeként, azt is gondolhatnánk róla, hogy egy folyamatosan csak küzdő színész, aki csak néhány kisebb szerepett kapott olyan zsarufilmekben, mint az Esküdt ellenségek. Minden idők egyik legsikeresebb játékának főszereplőjeként azonban mindjárt nem ilyen szomorú a helyzet.

Honnan ismerhetjük még?
Videojátékokból. Rengeteg, rengeteg videojátékból. Armato a Monkey Island sorozat harmadik része óta szólaltatja meg a reménytelen kalózt, Guybrush Threepwood-ot, de kisebb szerepeket vállalt olyan játékokban, mint a Metal Gear Solid 2, az X-Wing Alliance, illetve a Crysis.

Honnan ismerhetjük még?
Shapiro a Half-Life sorozat rejtélyes G-Man-je 1998 óta, ezen kívül ő volt az Interpol Investigates című TV sorozat narrátora. Érdekesség, hogy a Half-Life-ban nem csak G-Man, de az egykori biztonsági őr Barney is az ő hangján szólal meg.

Honnan ismerhetjük még?
Carson a játékosok számára talán a God of War mániákus gyilkosaként, Kratosként lehet ismerős, de a Star Wars fanatikusok inkább Mace Windu-ra asszociálnak a hangjából, ugyanis ő szólal meg A klónok háborúja rajzfilmekben (a sorozatban és a filmben egyaránt). Carson emellett elég hosszú ideig dolgozott a Living Single nevű TV sorozatban Kyle Barker-ként, illetve a U-571-ben Matthey McConaughey és Jon Bon Jovi mellett.

Honnan ismerhetjük még?
Anthony egyfajta kakukktojás, ugyanis ő nemhogy nem szinkronszínész, de a színészethez is elég kevés köze van. Ő igazából egy újságíró, aki a brit Guardian újságnál dolgozik a mai napig. Mikor egy EA Sports játékot indítunk el, az elején elhangzó "EA Sports - It's in the game!" szlogent az ő szájából hallhatjuk, immáron 20 éve.

Honnan ismerhetjük még?
Hellena Taylor egy sikeres színpadi színésznő, ezzel ellentétben a filmvászonon nem aratott nagy sikert a 2002-es Édes kis semmiség című mozifilmmel. Azon kívül, hogy ő adta a hangját Bayonetta-nak, narrátorként is dolgozott, illetve olyan játékokban hallhattuk, mint a Dragon Age, ahol több karaktert szólaltatott meg, többek között Bann Alfstanna-t is.

Honnan ismerhetjük még őket?
Scott Lawrence volt Dart Vader hangja rengeteg sikeres Star Wars játékban kezdve az 1994-es Tie Fighter-rel, beleértve a Battlefront sorozatot is. Több játékbeli szereplés, mint például a Command & Conquer mellett állandóvá vált a JAG-ben, és kapott egy kis szerepet a James Cameron-féle Avatarban a Venture Star kapitányaként. Sloant többnyire az újabb játékokban hallhattuk Vader nagyúr hangjaként, mint a The Force Unleashed, ezt a szerepet pedig népszerű paródiasorozatának, a Chad Vadernek köszönhetően kapta meg.

Honnan ismerhetjük még őket?
Hale, a hölgy aki a női Shepard parancsnoknak adja hangját, egyébként is egy szinkronszínész-szupersztár, aki majd' minden játéksorozatban vagy TV showban szerepet kapott. Ilyenek például, csak hogy párat említsünk, a Star Wars: A klónok háborúja, Ben 10, Metal Gear Solid 4, Batman, Knights of the Old Republic, Cowboy Bebop, Johnny Bravo, Pókember, A kullancs és még a Mortal Kombat is. Másrészt Meer egy okkal elismert kanadai komikus, aki más BioWare címekben is hallható volt, úgy mint a Dragon Age, vagy a Neverwinter Nights.

Honnan ismerhetjük még? 
McLain, a Team Fortress 2 bemondójának hangja, alapvetően egy operaénekes. Ami elég király. No de ami még királyabb, az az, hogy a férje, John Patrick Lowrie szintén szerepel a Team Fortress 2-ben, méghozzá a mesterlövész hangjaként. A fejlesztő, a Valve rajongói biztos tudják, hogy a Portal főgonoszának, GLaDOS-nak is McLain kölcsönözte hangját, úgy mint a Half-Life 2-ben az AI OverWatch-nak, úgyhogy elmondhatjuk, hogy annak ellenére, hogy elég kevés játékban szinkronizált, mégis legendássá vált.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)