Hirdetés

A Hearthstone új játékmódja igazából egy új játék is lehetne

|

A Blizzard a napokban bemutatta a Mercenaries módot, ami egy meglepő részletességgel kidolgozott új része lesz a varázslók pókertermének.

Hirdetés

A Hearthstone csapata már az év elején belengette, hogy idén érkezik egy teljesen új játékmód, de egészen mostanáig nem tudtuk, mit várhatunk. Sokan még most sem értik a játékmenetet, de ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a blizzardos srácok fél órán át magyaráztak mindenféle struktúra nélkül.

A következő sorokban mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy tisztázzuk azt a szósalátát, ami a Team 5-tól elhangzott.

Hirdetés

A Mercenaries gyakorlatilag egy külön játék lesz a Hearthstone-on belül, ami elsődlegesen PvE alapú kalandozásra épít (van PvP részlege is, de nem az a fókusz).

Amikor megnyitjuk az új móka menüjét, akkor egy falut láthatunk majd, ami a saját kis bázisunkként funkcionál. Mindenkinek lesz egy saját falva, aminek épületein keresztül elérhet különböző menüpontokat, és amiket Golddal tud majd fejleszteni.

A faluból indulhatunk el Bounty missziókra Azeroth különböző pontjain. A küldetéseink során kapunk egy procedurálisan generált kalandtérképet, amin ellenséges csapatok várnak majd bennünket. Ezeket kell legyűrnünk a saját zsoldoskártyáink segítségével.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mielőtt elindulnánk egy új feladat teljesítésére, össze kell majd raknunk a Mercenaries paklinkat, ami valójában egy 6 karakterből álló kis osztag. A válogatáskor figyelembe kell vennünk, hogy milyen karakter altípusokat használunk, mivel ha jól rakjuk össze a csapatot, akkor az összepasszoló zsoldosok extra bónuszokat biztosíthatnak egymásnak.

A karakterlapok egyébként jóval többek, mint a szokásos Hearthstone kártyák. A zsoldosoknak saját képességeik és felszerelésük van, ráadásul szintezni és fejleszteni is kell majd őket. Fegyvereket és páncélokat a küldetések teljesítésével szerezhetünk, a zsoldosok képességeit pedig karakterspecifikus érmék gyűjtésével fejleszthetjük.

A zsoldosainkat és a fejlesztésükhöz szükséges érméket Mercenaries booster csomagokból, és a küldetések teljesítésének végén felnyitott ládákból tudjuk majd összeszedni. A csomagokat egyébként már most meg lehet vásárolni a Hearthstone üzletében.

Szóval a lényeg: összeszedünk egy pár zsoldost, elindulunk velük küldetésekre, a küldetések során levágunk ellenséges csapatokat, a végén pedig bezsebelünk karakterérméket, melyekkel fejleszthetjük a zsoldosokat. Közben extra feladatok teljesítéséért kapunk fegyvereket és páncélokat, melyekkel tovább finomhangolhatjuk kedvenceink erejét.

A Bounty-k során kapunk egyébként extra erősítőket és bónuszokat is, melyek az adott misszió idejéig hatnak, de utána eltűnnek, mint egy rougelike játékban.

Aki inkább látná videós formában a dolgok menetét, az itt végignézhet 24 percnyi zavartalan mókázást:

A Mercenaries kapcsán egyébként érkezett még pár apróság. Akik például végigjátsszák majd az új móka oktatórészét, és elindulnak az első küldetésükre, azok kapnak egy ajándék hátast a World of Warcraftban. A WoW-ban amúgy is nagy Hearthstone promóció indul, mivel aki előfizet 6 hónapra, az kapni fog a kártyajátékban egy Tavern Pass-t, egy Battlegrounds Perks bérletet, 15 Stormwind csomagot, és 15 Mercenaries csomagot.

Mindezek mellett még Diablo is be fog köszönni az összeborulásba, mivel a pokoli nagyúr zsoldosként fel fog bukkanni az új játékban.

A Hearthstone Mercenaries játékmód pontosan október 12-én érkezik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)