Hirdetés

A hét játéka: a mongol-foci!

|

Ajánló rovatunkban a játékvilág aktualitásaiból szemezgetünk.

Hirdetés

Akik követik rendszeres játékajánlónkat, azok tanúsíthatják, hogy a faragott, festett állatfigurák, illetve a leginkább háncsból készült babák hatalmasat mentek az elmúlt párszáz évben - mai szemmel azonban mindkettő annyira 1273, hogy a magára valamit is adó játékos habozás nélkül dobja sutba őket, és hódol inkább az új őrületnek, a mongol-focinak!

Hirdetés

Fontos, hogy a mongol-foci nem összekeverendő a "mongol föcivel", amit leginkább a mongolok szeretnek játszani, folyamatosan átrajzolva birodalmuk határait a világtérképeken.

Aktuális inváziójuk fényében talán mondanunk sem kell, hogy mennyire hülye játék.

Nem úgy a mongol-foci, (vagy hivatalosabb nevén: mongolrúgás), ami (sintó-) oltári mulatság! Népszerűsége érthető, Cusima-szerte láthatunk spontán összeverődéseket, (mármint spontán módon összeverődött csoportosulásokat, vagy spontán módon összevert mongolokat), ahol csak idő kérdése, és kezdetét veszi a játék.

A szabályok egyszerűek. Egy megfelelő füves területen egymással szemben felállítunk két kaput (gēto), majd a kapu elé beállítunk egy-egy játékost kapuőrnek (gētokīpā). A játékhoz okvetlenül szükségünk lesz egy levágott mongol levágott fejére, a két csapatnak ezt kell átjuttatnia az ellenfél kapuján. A fejhez csak lábbal érhetünk, aki kézzel fogja meg, az meg is érdemli. Ha sikerül átrúgnunk az ellenfél kapuján, az a "mongól", ami egy pontot ér. (Fontos, hogy még véletlenül se rúgjuk a fejet a saját kapunkba, mert ez "möngól", amiért az ellenfél kap pontot!)

Hogy ki kezd, azt "fej vagy írás?" dönti el. A válasz mindig: fej. A játékot addig játsszuk, ameddig csak kedvünk tartja, vagy amíg a fej már nagyon undorító nem lesz. Mármint sokkal undorítóbb annál, mint amikor még a mongol nyakán volt. Jó szórakozást!

Ez a cikk azért született, hogy átérezd a XII. századi Japán hangulatát egy képzeletbeli online életmód magazin tükrén keresztül. A korszakban játszódó Ghost of Tsushima a mai naptól fogva megvásárolható PlayStation 4® konzolra. Vásárold meg erről az oldalról, és harcolj Jin Sakai, az utolsó tsushimai szamuráj bőrébe bújva a mongol hordák ellen!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)