Hirdetés

A hét legjei, avagy mi történt a héten?

|

Második alkalommal jelentkezik megújult összefoglalónk, amelyben ezúttal is a legeslegebb híreket gyűjtöttük össze az elmúlt hét terméséből.

Hirdetés

Kifejezetten örülük, hogy Pacáék előálltak az új heti összefoglaló ötletével, mert így nem vesz majd el hosszú órákat az életemből ennek a csodás anyagnak az összeállítása (bármennyire is imádom), és mehetek vissza Divisionözni. Azt sem gondoltam volna, hogy valaha lesz majd heti összefoglaló Star Wars és GTA nélkül, de most úgy látszik, hogy sikerült egy ilyet összehozni. Na jó, egy kis Star Wars azért lesz.

Na de vágjunk is bele, jöjjön a Hype, mert az szent és sérthetetlen.

A hét legjobb híre

Megjelent a The Division. Na jó, ez nem annyira hír, de kétség kívül nagyon jó. Mármint hogy megjelent. Meg igazából a játék is. Néhány nap múlva kézbe is vehetitek a legújabb GameStar magazint, amiben hat oldalon keresztül ecseteljük majd (bizony, több írót is megszólaltattunk, mégis legyen már valami értelme, hogy az egész szerkesztőség ezzel játszik), hogy lenyomta-e a Division a Destiny-t. Na de haladjunk is tovább, mert én speciel mennék is vissza a virtuális New Yorkba.

A hét legrosszabb híre

Derült égből villámcsapásként érkezett, hogy a Fable Legends fejlesztését a Microsoft inkább leállította, és szélnek eresztette a Lionhead teljes legénységét. Szerencsére a Sony már le is csapott a legjobb programozókra és dizájnerekre, így nem került mindenki az utcára. Mindenesetre talán szerencsésebb volt idő előtt visszavonulót fújni, mint a jelenlegi feszült helyzetben piacra dobni egy bughalmazt.

A hét legmeglepőbb híre

A Blizzard játékai hatalmas rajongótábornak örvendenek. Ez nem csak a legújabb címekre igaz, hanem a sok-sok évvel ezelőtt megjelent Diablo II-re és Warcraft III-ra is, ezeket azonban a legújabb rendszerek már nem kezelték megfelelően. A Blizzard azonban több mint 10 évvel a megjelenés után is foglalkozik még ezekkel a címekkel, így a rajongók most örülhetnek, ugyanis mindkét játék kapott egy-egy frissítést.

A hét legkevbésbé érdekes híre

Érkezik a Need for Speed: Edge! Ha fogalmunk sincs a részletekről, akkor ez önmagában egy nagyon is érdekes hír. Azonban ha kicsit utánajárunk a dolgoknak, akkor kiderül, hogy az EA Spearhead mellett a Nexon Korea dolgozik a projekten, így egy kizárólag Ázsiában elérhető, PC-s, multiplayer játékról van szó, úgyhogy bármennyire is mutatós, mi valószínűleg lemondhatunk róla.

A hét legjobb Másvilág híre

J.J. Abrams nem szerette volna, ha a színészek hírneve beárnyékolja a Star Wars VII-et, ezért viszonylag ismeretlen arcok kapták meg a filmek főbb szerepeit. Az ébredő Erő persze sokuknak meghozta az áttörést, így például a Rey-t játszó Daisy Ridley (akinek a vádlijába egyébként a premier óta szerelmes vagyok) egyike azoknak a színésznőknek, akik megkaphatják a készülő Tomb Raider reboot főszerepét. Kétség kívül jó választásnak tűnik, szeretettel várjuk.

A hét legrosszabb Másvilág híre

Pontosan egy héttel ezelőtt vetítették a Mythbusters (Állítólag...) széria utolsó epizódját, ami 15 éven át nyűgözte le a nézőket. Szomorú pillanat volt ez a rajongóknak (szerencsére Adam Savage továbbra is aktív marad), a sorozat alkotói pedig egy hangulatos montázzsal emlékeztek meg a legnagyobb robbanásokról.

A hét legjobb videója

Befutott az Amerika Kapitány: Polgárháború legújabb előzetese, amit azóta több mint százmilliószor néztek meg, nyilván nem véletlenül. Az én hátamon minden egyes alkalommal végigfut a hideg, hibátlan az egész cucc. Az már csak hab a tortán, hogy még Pókember is felbukkant. Ennél viszont érdekesebb volt az az élőszereplős Hitman videó, amiben emberek adtak utasításokat a 47-est játszó színésznek.

Szoros harmadikként megemlíthetjük a Trónok harca hatodik évadának előzetesét, amire szintén nagyon sokan vártak.

A hét pletykája

Az old-school RTS rajongók szeme is csillogott a héten, miután Bill Gates egy Reddit AMA keretein belül válaszolt néhány kérdésre. Valaki csak úgy poénból feldobta, hogy a Microsoft társalapítója esetleg elintézhetné, hogy készüljön egy újabb Age of Empires rész, Bill Gates pedig azt mondta, utánajár a dolognak. Mivel a játék fejlesztési költségeit körülbelül annyi idő alatt keresi meg, mint amíg én leírtam ezt a három mondatot, még akár lehet is valami a dologból.

A legnagyobb WTF a héten

Az már nem nagyon megy meglepetésszámba, hogy a streamelésből meg lehet élni, itthon is van már egy streamer ház, ahol főállásban videóznak a srácok. Akkor viszont eléggé elkerekedett a szemünk, amikor megláttuk az álláshirdetést, amiben olyan hölgyeket keresnek a videózáshoz, akik nem feltétlen értenek a játékokhoz, viszont hajlandóak bikiniben ülni a kamerák előtt. Hiába, ha ez hozza be a nézőket...

Futottak még

A héten foglalkoztunk egy kicsit a gamifikációval, teszteltük a csodálatos Witnesst, elmélkedtünk egy sort azon, hogy mik is azok a numenerák, igazi Jedi akaraterő-versenyre hívtuk Istit, és nosztalgiáztunk egy kicsit a Stunts-szal.

Pár nap múlva úgyis megjelenik a márciusi lapszám, így ennél aktuálisabb nem is lehetne a szokásos kiáltásunk: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)