Hirdetés

A hét legjei, avagy mi történt a héten?

|

Szerencsére holnap hiába van hétfő, nem kell korán kelnünk. Mi azért nem lazsáltunk és összegyűjtöttük, a héten melyik híreknek örültünk leginkább, vagy melyik miatt lett volna kedvünk asztalokat borogatni.

Hirdetés

Reméljük, ti is maximálisan kiélvezitek a hosszú hétvégét, mi mindenesetre kicsit sem szomorkodunk, hogy hétfőn még nem pörög majd teljes sebességgel az élet, de persze annyira nem lazultunk el, hogy a heti összefoglalóról megfeledkezzünk. Nem is akármilyen hétre tekintünk vissza, a nem mindennapi élményt jelentő Rainbow Six Siege médiabajnokság mellett még volt egy kiváló GameNightunk is. De azért nem állt a feje tetejére a világ, így a jól megszokott dolgok sem maradhattak el.

A szokásos rutin részeként például a héten is elkészült a Hype, ezúttal BZ-vel, aki kegyelmet nem ismerve ostromolta a józan eszünket szokásos szóvicceivel és egyéb poénjaival, miközben videón is elmesélte, mik voltak a hét első felének legérdekesebb hírei.

A hét legjobb híre

Az ajándékokat mindenki szereti, ezt a viszonylag egyszerű igazságot pedig az EA is könnyedén felismerte, így időről időre meglepnek minket valami széppel az On the House programjukban. Így velünk együtt közületek is nagyon sokan örültek neki, mikor a héten megdobott minket a kiadó a Medal of Honor: Pacific Assaulttal. Hiába, tudnak ők jó fejek lenni, ha akarnak.

A hét legrosszabb híre

Akármennyire is mindennapos a játékiparban ez a jelenség, mégis minden alkalommal szomorúan olvassuk, ha egy egész stúdiónyi tehetséges játékfejlesztőnek kell új állás után néznie. Miután nemrég a Microsoft eresztett szélnek rengeteg kollégát, a Sony is felszámolta az egyik stúdióját, az áldozat pedig a versenyjátékokra szakosodott Evolution Studios lett. Szerencsére úgy tűnik, a stúdió volt tagjai sem törtek össze teljesen és legutóbbi alkotásukat, a Driveclubot sem hagyja hátra a kiadó.

via GIPHY

A hét legmeglepőbb híre

Ez a hét nem bővelkedett meglepetésekben, de például a BioWare tagjainak kijelentését olvasva felszaladt a szemöldökünk. Azt gondoltuk volna, hogy a következő, eddig ismeretlen projektjükkel vagy egy nagy rendezvényen sokkolják majd a közönséget, vagy egy érdekes teaserrel vonják be a rajongókat is. Ehelyett sunyiban mutatták meg először, a nézők tekintetét talán kevésbé vonzó szakmai rendezvényen, a GDC-n, ahol a pólójukon hordozták az új játék első képét anélkül, hogy bárkinek szóltak volna.

via GIPHY

A hét legkevésbé érdekes híre

Persze, értjük mi, hogy egy méretes patchet kellett legutóbb kiadnia a készítőknek a Star Wars Battlefronthoz, a sok új kódban pedig sok a hibalehetőség is. De talán magunktól is rájöttünk volna, hogy az új frissítéssel megjelent hibák javításán már dolgozik a DICE.

A hét pletykája

Hiába kellett nagyítóval keresni a hardcore játékokat a Wii-n és hiába hagyták ott hihetetlenül hamar a külső kiadók a Wii U-t, a Nintendo következő konzolját még mindig izgatottan várja rengeteg gamer. Így érthető módon a többször rendkívül innovatívnak leírt kontroller prototípusát ábrázoló képeket látva is bezsongtak a japán kiadó rajongói, de hamar lehűltek a kedélyek, mikor kiderült, hogy minden valószínűség szerint egy hamisítványról volt szó.

A hét legjobb Másvilág híre

Bár most éppen kicsit szunnyad a Star Wars-hype, azért nem kerülte el a figyelmünket  a tény, hogy hamarosan itt a hetedik rész Blu-Ray változata, ami ugye Magyarországon is kapható lesz. Persze nem a kanapénk kényelmét hiányoltuk a moziban ülve, hanem Az ébredő Erő végén sokan úgy jöttünk ki a teremből, hogy még egy darabig elnéztük volna a legújabb Star Wars-epizódot. Nos, ha bővített változatot nem is kapunk, a héten bemutatott trailer alapján úgy tűnik, érdemes lesz végignézni a végül kimaradt jeleneteket is.

A hét legjobb videója

Elég erősnek bizonyult ez a hét videós szempontból, egyrészt elkezdődött végre az Overwatch animációs sorozata, megnézhettük, milyen egy kis paintball a Division kezelőfelületével, ahogy befutott a Dark Souls III launch trailere is. Bármelyik másik héten közülük került volna ki a hét videója, de ezúttal beelőzte őket a Batman v Superman: Dawn of Justice kapcsán készült interjú a nagyon szomorúnak tűnő arcot vágó Ben Affleckkel, amit egyszerűen muszáj újra és újra megnéznünk.

A legnagyobb WTF a héten

A Divisionnek akadnak bőven furcsaságai, Bullet King személyében pedig az első mém is megszületett a játék kapcsán. De a héten mégis az vitt mindent, amikor nem léphettél be a játékba, ha túl jó cuccaid voltak. Ha szeretnék összeesküvés-elméleteket gyártani, azt mondanám, ezzel akartak segíteni azoknak, akik kicsit lemaradtak a farmolással, de biztosak lehetünk benne, hogy csak egy bugról volt szó.

Futottak még

A héten hallhattunk egy csomó érdekes pletykát a Rockstar háza tájától, ahogy szintén nemhivatalos forrásokból, de megkaparinthattuk az első infókat az idén ősszel esedékes Call of Dutyról is. Az viszont biztos, hogy az első szerencséseknek már szó szerint ott kopogtat az ajtaján a virtuális valóság új generációja, de az Oculus nem csak erre, hanem az egyik nagyon fontos munkatársára is büszke lehet. De láthattunk még egy csomó új Hearthstone-lapot is és ha nem érkezne idén elég jó játék, kiderült, hogy még a Walking Dead harmadik évadára is számíthatunk 2016-ban. Persze aki nem akar ilyen hosszú távon gondolkodni, annak ott van örökérvényű mottónk: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)