Hirdetés

A hét legjei, avagy mi történt a héten?

|

Ezen a héten is úgy olvastuk a híreket, hogy közben az összes létező érzelem kiült az arcunkra (szerencsére nem egyszerre). Mutatjuk, mik voltak a legjobbak.

Hirdetés

Szívesen mondanám, hogy ez a hétvége a nyugodt pihenésé volt, de a szombati PlayIT gondoskodott róla, hogy a szerkesztőség jelentős része hajnali 5 körül keljen, mert hát mégiscsak illik időben odaérni. Mivel én 3-kor még azt próbáltam kitalálni, hogy egy lila pom pom beanie vagy egy fehér slouchy állna-e jobban a Divisionös karakterem fején, nem volt épp őszinte a mosolyom, amikor 5:05-kor elkezdett kukorékolni a kakas az éjjeliszekrényen, de ez már legyen az én hibám.

Ha valakit érdekel, végül a pom pom beanie mellett döntöttem, de ennél talán érdekesebb dolgok is történtek a héten. Volt például Hype, ami önmagában is érdekes, és mivel érdekességekről szól, ezért ez hatványozódik. Szóval értitek.

A hét legjobb híre

Miközben az elvakult fanatikusok szeretik sárral dobálni azokat, akik másik platformon játszanak, mi alapvetően azért küzdünk, hogy a gamer közösség egy nagy család legyen, és szeressük egymást függetlenül attól, hogy egérrel, kontrollerrel vagy épp táncszőnyeggel visszi-e végig a játékokat valaki. Ezen a dolgozik a Microsoft is, akik szeretnék, ha nemcsak az Xbox One-os és PC-s játékosok, hanem előbb-utóbb a PS4-esek is beszálhatnának a buliba. A lehetőségtől a Sony sem zárkózik el, és bár nem holnap lesz a napja a nagy összeborulásnak, remélhetőleg még idén sikerül valamivel közelebb kerülni a végeredményhez.

A hét legrosszabb híre

Az év elején szinte minden héten be kellett számolnunk egy tragikus halálesetről, ami megrázta a játék-, film- vagy zenei világot. A tavasz közeledtével szerencsére vidámabb hetek következtek, a héten azonban egy újabb szomorú hírt kellett közölnünk. A Pokemon játékok legendás tervezője, Eric Medalle autójára egy viharban rádőlt egy fa, ennek következtében pedig életét vesztette.

A hét legmeglepőbb híre

Egy amerikai bíró helyt adott Lindsay Lohan kérvényének, aki évek óta pereskedik a Rockstarral és a stúdió mögött álló Take-Two-val a GTA V-ben található egyik karakter miatt, akit a botrányos életű színésznő és ügyvédei szerint egy az egyben róla mintáztak. Azt hittük azóta már sikerült elsimítani a dolgot, de a jelek szerint a drog és alkoholproblémákkal küzdő (ebből adódóan egyébként az sem lenne meglepő, ha a következő részbe mondjuk licenszelnék) Lohan kisasszony nem hagyta annyiban a dolgot, így az is lehet, hogy a stúdiónak tényleg kártérítést kell majd fizetnie a végén. Az amerikai törvényhozást ismerve ez precedensértékű is lehet.

A hét legkevésbé érdekes híre.

Új funkcióval bővült a Facebook chat, melynek köszönhetően most már kosárlabdázhatunk is a csevegőben. A szerkesztőség tagjai eléggé rácsúsztak a dologra, de az olvasók közt volt, aki szerint ez az egész:

Nos, a hír olyannyira nem érdekelt senkit, hogy a héten ez lett a negyedik legolvasottabb anyag a GSO-n.

A hét pletykája

A Kotaku belső forrásokra hivatkozva szellőztette meg, hogy a Sony egy új konzol bejelentésére készül, amelyre már fel is készítették a fejlesztőket. Az egyelőre csak PlayStation 4.5 néven emlegetett eszköz a mostaninál erősebb grafikus chipet kapna, amivel képes lenne 4K-s játékok futtatására és durván VR tartalmak megjelenítésére is. Hogy végül mi sül majd ki a dologból, azt egyelőre csak találgatni tudjuk.

A hét legjobb Másvilág híre

Filmre viszik a Metro 2033-at. A legfrissebb hírek szerint a Metro-könyveket jegyző Dmitry Glukhovsky már meg is egyezett két hollywoodi producerrel, akik filmet készítenének a poszt-apokaliptikus világból. Az író már régóta keresi a megfelelő partnert, és a jelek szerint a Michael De Luca és Stephen L'Heureux alkotta páros mellett tette le a voksát. Ha már Fallout filmet nem kapunk, legalább ebben a világban elmerülhetünk egy kicsit.

A hét legjobb videója

A hét legzseniálisabb (paródia jellegében) audiovizuális élményét egyértelműen egy magyar csapatnak köszönhetjük, akik elkészítették a Pannónia Kapitány: A Kárpátok katonája c. film előzetesét. A magyar történelem nagyjait felvonultató stílusparódiában múlt és jelen találkozik, a Marvel filmeket idéző előzetes pedig szinte hibátlan. Én biztosan beülnék rá a moziba, de sajnos elég kicsi az esély rá, hogy ebből egy teljes estés mozi legyen.

A legnagyobb WTF a héten

A hét retardáltja címet egyértelműen az az amerikai férfi kapja, aki betört az egyik szomszédja lakásába, majd onnan tévét, laptopot és egy PlayStation 4-et is lopott. Valószínűleg simán meg is úszhatta volna a dolgot (a cuccok nagy részén már tovább is adott), ha nem annyira mohó, hogy még a Wi-Fit is a szomszédtól lopja, akinek feltűnt, hogy szeretett konzolja ismét csatlakozott a hálózatra. Így viszonylag gyorsan sikerült leszűkíteni a kört, aminek következtében a rendőrök nem sokkal később már bilincsben vezették el az enyves kezű szomszédot.

Futottak még...

Mielőtt leugrottunk a győri PlayIT-re, teszteltük az Amplitude-ot és a World of Tanks PS4-es változatát, és bejelentettük a következő GameNight időpontját, ameddig már csak néhány napot kell aludni. Na de én most rohanok is, mert kedden Rainbow Six: Siege médiabajnokság, ahol más újságírókkal és videósokkal csapunk össze, nekem meg gyakorolnom kell, hogy ne maradjak szégyenben. Tekintve, hogy a héten jelent meg a legújabb szám, ennél aktuálisabb nem is lehetne a jelmondatunk: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)