Hirdetés

A Horizon Forbidden West új képességeket és eszközöket ad Aloy-nak

|

A Horizon Zero Dawn folytatásában nem csak a környezet újul meg.

Hirdetés

A Horizon Zero Dawn főhősnője, Aloy visszatér egy újabb kalandra, hogy a Guerrilla Games fejlesztésében még csodálatosabb területeket fedezhessünk fel vele. Persze nem az lesz a Horizon Forbidden West egyetlen újdonsága, hogy nyugatra utazhatunk, vagy hogy a drabális robotszörnyek legyűrése mellett a víz alá is merészkedhetünk majd. A készítők számos módon próbálják feldobni a játékmenetet, beleértve a mozgás, a harc és az eszközök továbbfejlesztését is. 

Aloy-nak új lehetőségei lesznek a világban való közlekedésre: szabadon mászhatunk vele a hatalmas sziklás terepen, még több gépet tud megülni, képes a falra ugrani és elrugaszkodni, az egész környezetben lesznek csáklyával megcélozható pontok, az úszás a felfedezés egy teljesen új aspektusát jelenti, egy vadonatúj eszköz, a Shieldwing pedig kecses siklást tesz lehetővé. A Shieldwing nem csupán a magaslatokból való gyors lejutást segíti majd, de harc közben is rendkívül jól jön, akárcsak a multifunkciós Pullcaster, ami egyszerre szolgál csáklyaként és dinamikusan tudja manipulálni, mozgatni és megsemmisíteni a tárgyakat is. 

Hirdetés

Az új masinák és veszélyforrások megjelenésével karakterünknek további opciókra lesz szüksége, hogy meg tudja védeni magát a különböző fenyegetésekkel szemben, így új harcmechanikák, ellenféltípusok és fegyvervariációk is várnak a játékosokra. A Forbidden West egyik teljesen új koncepciója a munkapad, ahol fejleszthető és megerősíthető lesz minden fegyver és felszerelés, ami új jutalmakat, mod slotokat és készségeket nyit meg. Átdolgozták a skillfát is, az ott feloldott képességek és a felszerelésen megnyitott fejlesztések szinergiája jelentősen növeli hatékonyságunkat. Az egyik képesség a Resonator Blast lesz, aminek köszönhetően a kézitusában bevitt ütésekkel feltölthetjük a lándzsánkat, majd egy erőteljes robbanást idézhetünk elő vele. 

A Forbidden Westben csoportosan támadó és gépeket meglovagoló ellenfelekre is készülhetünk; komoly taktikai döntéssel is felér majd a dilemma, hogy a "'hátast" vagy "lovasát" ártalmatlanítsuk-e hamarabb, de Aloy-nak lesz segítsége számos testre szabható fegyver képében. Az olyan megszokottak mellett, mint a Hunter Bow, a Sharpshot Bow vagy a Blast Sling megjelennek újak is, például a Spike Thrower. A teljes beszámoló a PlayStation Blogon jelent meg, ott további videórészleteket is találhattok. 

A Horizon Forbidden West érkezése 2022. február 18-án várható PS4-re és PS5-re is.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)