Hirdetés

A játékosok a Google segítségével rakják helyre a Microsoft Flight Simulator világának bakijait

|

A Flight Simulator földgömbjéhez a Bing térkép adatait használták fel, így egy picit ciki lehet a cégnek, hogy a rajongók a riválishoz nyúlnak.

Hirdetés

A Microsoft Flight Simulator egy vitathatatlanul gyönyörű játék, amit mind a repülők rajongói, mind a virtuális turisták hosszú órákon át élvezhetnek. Nagyon szépen kidolgozták, legalább hangyányit kárpótolni tud minket, ha már a COVID-19 járvány miatt nem utazhatunk. Ugyanakkor a Flight Simulator sem tökéletes, és a világában bizony akadnak problémás részek.

Hirdetés

A szimulációhoz a Bing Maps és az Azure streaming technológiáit használták, és bár nagyrészt rendben van a térkép, akadnak helyek, ahonnan hiányoznak komoly látványosságok. Nevezetes épületek és emlékművek helyére kerültek durva poligonkockák, vagy (mint a lent látható esetben) lovecrafti borzalmak.

A rajongók persze megoldják, bár itt korántsem egyszerű a metódus. A modderek a Google Maps adatait és modelljeit használják a Flight Simulator térképének kicsinosításához. Ez a folyamat egyébként meglehetősen bonyolult, így meg sem próbáljuk mi elmagyarázni. Akit érdekel a konvertálás folyamata, az fussa át a /r/FS2020Creation részletes leírását.

A befektetett energia láthatóan megéri: ég és föld a különbség a Bing által biztosított modellek és a Google adatai között.

Ha egy kicsit valósághűbb világot szeretnétek a játékotokba, akkor érdemes lesz átböngészni a fenti subredditet. Mivel megtalálható ott a Google adatok konvertálási metódusa, számtalan térképdarab, épület és egyéb mod fog felkerülni az oldalra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)