Hirdetés

A játékosoknak nem kell rövid játék

|

Érdekes, de helytálló állítás hangzott el az Avalanche Studios alapítójának szájából. A rövid játékok tényleg hamarabb cserélnek gazdát?

Hirdetés

A használt játékok témája mostanában egyébként is nagyon felkapott lett, de most nem arról van szó, hogy melyik konzol támogatja, és melyik nem.

A Just Cause sorozatot, újabban pedig a Mad Max játékot fejlesztő Avalanche Studios fejese, Christofer Sundberg az Edge-nek adott interjújában nyilatkozott arról, hogy mi a véleménye a használt játékokról. Szerinte a legfőbb problémát az jelenti, hogy a játékok rövidek:

„Biztos vagyok benne, hogy a használt játékok problémát okoznak, ugyanakkor szerintem amiatt él az ipar, hogy a játékok túl rövidek. Mármint, ha egy játék csak 8-10 órán keresztül játszható, azt én is visszavinném, a játékosoknak nincs okuk arra, hogy újra elővegyék.”

Ezzel nem teljesen értünk egyet, hiszen ha egy játéknak ütős sztorija van, amiért érdemes néha-néha újra elővenni, akkor az a 8-10 óra már nem is olyan kevés. Ugyanakkor a Just Cause játékok a másik végletbe tartoznak, én személy szerint nem merem felvállalni, hogy hány órát töltöttem el vele, és még mindig nem volt az enyém az összes terület. Sundberg is - értelemszerűen - a saját játékával érvelt, elmondta, hogy hetente jár játékboltokba és mindig megnézi a használtjáték-kínálatot, melyben alig találni a Just Cause példányaiból.

Állítása szerint többszázezer játékos a mai napig heti rendszerességgel veszi elő a Just Cause 2-t, bár azt nem említette meg, hogy mire alapozva tett ilyen kijelentést. Mi azért elhisszük neki, mert a játék ténlyeg eleget nyújt ahhoz, hogy vissza-vissza térjünk.

Veletek mi a helyzet? Ti be szoktátok cserélni megunt játékaitokat? Ha igen, miért?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)