Hirdetés

A kiadó is reagált az Aeon Must Die! körül kialakult botrányra

|

A Focus Home Interactive elismerte, hogy tudott a Limestone Gamesnél felmerült gondokról, de alaposan utána akarnak járni a vádaknak, mielőtt cselekednének.

Hirdetés

A héten tartott State of Playen mutatkozott be egy ígéretesnek tűnő beat' em up, az Aeon Must Die!, de az előzetes megjelenése után irányult igazán nagy figyelem a projektre, amikor is kiderült, hogy az azt fejlesztő stúdiónál milyen botrányok zajlottak a munkálatok során, melyről néhány ex-alkalmazott tálalt ki - most a játékot kiadó Focus Home Interactive is reagált az esetre.

Hirdetés

A távozó alkalmazottak arra panaszkodtak, hogy olyan toxikus munkahelyi légkörben voltak kénytelenek dolgozni a Limestone Gamesnél, melyben folyamatosak voltak a zaklatások, a fenyegetések és a korrupció, ráadásul a cég vezetői kiforgatták az alapítót saját vállalkozásából. A kiadott nyílt levélben azt is megemlítették, hogy távozásuk előtt leírták a Focus Home Interactive-nak, hogy mi zajlik a cégnél, de ezzel sem értek el túl nagy változást.

A kiadó most egy közleményben reagált a kiszivárgott botrányokra, ebben pedig elismerik, hogy tudomásuk volt a Limestone Gamesnél zajló eseményekről. Azzal folytatják, nagyon büszkék arra, hogy saját alkalmazottaikat tisztelettudóan és igazságosan kezelik, mely nem fog változni. 

"A Focus Home Interactive-ot figyelmeztették azokról a komoly vádakról, melyek néhány fejlesztőtől származnak a Limestone-on belül, és akik az Aeon Must Die! megalkotásán dolgoztak. (...) Mint a játék kiadója, a Focus alaposan kivizsgálja a vádakat, és levonja a megfelelő következtetéseket, ha igaznak bizonyulnak, ezek után pedig megteszi a szükséges intézkedéseket."

A közleményt azzal zárták, hogy az ügyhöz további kommentárt nem fűznek, ameddig nincs egy teljesebb és tisztább képük arról, mi történhetett a stúdiónál. Valószínűleg a vizsgálatok kimenetelétől függ az is, hogy az Aeon Must Die! mikor jelenik meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)