Hirdetés

A Konami győzködte a Silent Hill 2 Remake lengyel fejlesztőit, hogy ne tiszteljék már annyira az eredetit

|

A Bloober Team olyan szinten ragaszkodott a húszéves játékmenethez, hogy az már az élményt veszélyeztette. Szerencsére ott voltak az eredeti fejlesztők.

Hirdetés

Azt, hogy a játékot nem csak ráncfelvarrják, hanem részben újragondolják, jól jelzi, hogy a fejlesztést a pszichológiai horrorra szakosodott lengyel Bloober Teamre bízták, de a folyamatot az eredeti cím szellemi atyjai felügyelik: Motoi Okamoto producer, Masahiro Ito konceptművész és Akira Yamaoka zeneszerző.

Velük beszélgetett az amerikai IGN arról, mire számíthatunk az Unreal Engine 5-ben készülő,  PlayStation 5-ön és Steamen megjelenő játéktól.

Hirdetés

A videót mindenkinek ajánljuk; például ezek derülnek ki belőle:

  • A szörnyek mozgását, viselkedését és MI-jét alaposan megváltoztatták, az eredeti játék harcrendszere ugyanis mai szemmel nem túl szórakoztató a fejlesztők szerint.
  • A lengyelek annyira tisztelik az eredetit, hogy néhol a japánoknak kellett győzködniük őket, hogy merjenek rajta változtatni.
  • A zenét is újraírta és -rögzítette Yamaoka, de tudta, hogy a rajongók nagyon nehezen viselnék, ha nem az eredeti dallamok kísérnék őket, így a főtémákon nem változtatott.
  • A főszereplő, James Sunderland idősebb lesz a remake-ben, részben azért, mert azt szeretnék, ha a karakter még megviseltebb és elkínzottabb legyen, részben pedig azért, mert a rajongók is felnőttek azóta és így jobban azonosulnak majd vele.
  • Az atmoszféra pont olyan nyomasztó lesz, sőt, a Bloober Team munkájának hála a remake-kel játszani félelmetesebb lesz, mint az eredetivel volt.

A Silent Hill 2 remake-je idén érkezik, dátum egyelőre nincs. A Konaminak mindenesetre addig, így húsz év után minimum illene kifizetni az eredeti játék fordítóját, ha már eddig nem sikerült.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)