Hirdetés

A Konami legfrissebb eFootball bejelentése rossz hír a nagy változások előtt álló FIFA-szériának

|

Nehéz lesz kibogozni, hogy jövőre melyik focis játékot érdemes majd keresni.

Hirdetés

A focis játékok piaca éveken át az EA Sports-féle FIFA és az ínyencebbeknek szóló Pro Evolution Soccer kergetőzéséről szólt, az elmúlt időszak azonban komoly változásokat hozott a kategóriában. Az új korszakot a PES-t fejlesztő Konami nyitotta, amikor beszántotta a szériát, és ingyenes címként indította újra, immáron eFootball néven.

A japánok próbálkozása eddig ugyan nem sok örömet okozott a játékosoknak, ám az EA sem ülhet a babérjain. A kiadó nemrég úgy döntött, hogy nem fizet tovább a FIFA egyre drágább névhasználati jogáért, így az idén érkező FIFA 23 utáni érában EA Sports FC néven folytatja a nagy múltú  sorozatot. Eközben viszont a nemzetközi futballszervezet is szeretné, ha valaki átvenné a FIFA-licencet, vagyis kifejezetten izgalmas évek elé néznek a focis játékok rajongói.

Hirdetés

A jelek szerint pedig most a Konaminak sikerült lőnie egy gólt, ami persze rossz hír a FIFA 23 és a későbbi EA Sports FC-játékok vásárlóinak. A japánok ugyanis nemrég bejelentették, hogy meghosszabbították az exkluzív licencszerződésüket a Bayern Münchennel, így továbbra is csak az eFootballban szerepel majd a harmincegyszeres hazai bajnok és hatszoros BEK/BL-győztes formáció stadionja, a 2005-ben megnyitott Allianz Arena.

"Fantasztikus, hogy egy olyan időszakban lehettünk partnerek, amikor több címet is nyertek és Európa bajnokai lettek."

- nyilatkozta Naoki Morita, a Konami európai elnöke a 2019 óta ápolt együttműködésről, melynek kapcsán Andreas Jung, a Bayern München szponzorációért felelős igazgatótanácsi tagja azt emelte ki, hogy a videójátékok fiatalok körében tapasztalható népszerűsége miatt nagyon fontos nekik ez a partnerség.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az már más kérdés, hogy ez a népszerűség cseppet sem terjed ki az eFootball 2022-re, amely az utóbbi évek egyik leggyengébbnek ítélt játéka, a Steam-felhasználók például 36 ezer szavazattal a 10. legrosszabbnak tartják, amivel még a nem kevésbé botrányosan indult Battlefield 2042-őt is alulmúlja. Annyi viszont bizonyos, hogy a szerződés meghosszabbításával továbbra is az eFootball lesz az egyetlen focis cím, ahol az Allianz Arenában passzolgathatunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)