Hirdetés

A Konami új játéka nem Silent Hill és nem is Metal Gear

|

Gyakorlatilag a semmiből rántotta elő legfrissebb címét a Konami, de a legszebb a dologban, hogy azzal párhuzamosan meg is jelent a Skelattack.

Hirdetés

Mióta a sokkal jövedelmezőbb pacsinko gépeket részesíti előnyben a Konami érdemi játékfejlesztés és -kiadás helyett, azóta érthetően megkopott a nimbusza a gamerek körében. Megítélésének nem tett jót az ígéretes Silent Hills törlése és Kojima elüldözése sem. Emiatt is ért minket készületlenül a Skelattack című akció-platformer hirtelen felbukkanása.

Hirdetés

A Skelattack egy teljesen új IP egy független csapattól. Az Ukuza alkotásának különlegessége abban rejlik, hogy csavar egyet a megszokott dungeon crawler felálláson, így a játékosnak nem a kazamaták kifosztása lesz a célja, hanem azok védelmezése a kéretlen betolakodókkal szemben. Hasonló narratívára épült annak idején a Dungeon Keeper, és annak olyan lelkes követői, mint az Overlord és a Dungeons.

Adja magát a kérdés, hogy a Skelattack és a Konami egymásra találása csupán a véletlen műve, vagy egy komolyabb terv körvonalazódik a háttérben. Nos, a jelek szerint az utóbbi, mivel Richard Jones, a Konami Europe vezető brand- és üzletfejlesztési menedzsere megerősítette, hogy létrehoztak egy harmadik kiadói egységet a cégen belül, melynek az a feladata, hogy olyan, gondosan kiválasztott indie címekkel bővítse a portfóliót, amelyek számot tarthatnak a Japánon kívüli közönség érdeklődésére.

"Keressük a lehetőségét, hogy mindenféle méretű külső stúdióval működjünk együtt egészen az AA szegmensig, sőt akár még azon is túl. Ily módon szeretnénk kiegészíteni a japán fejlesztőcsapatok munkáját. Utóbbiak természetesen Konami IP-ken dolgoznak, folytatni fogjuk ezek kiadását. Az említett program pedig lehetőséget kínál számunkra a Konami Europe-nál - és amerikai kollégáinknak szintén -, hogy a kínálatot kiegészítő címek után kutassunk."

Jones hozzáfűzte még, hogy egy Konamihoz mérhető kiadó olyan erőforrások felett rendelkezik, amelyekhez jellemzően nincs hozzáférésük a független stúdióknak, legyen szó minőségellenőrzésről, forgalmazásról, reklámozásról és PR-ról, vagy akár honosításról. A kiszemelt címekkel alapvetően a prémium PC-s és konzolos játékosok csoportjaként megnevezett halmazra lőnek, és a PC-s platformokat illetően egyelőre nem terveznek kizárólag a Steam, esetleg az Epic Games Store mellett lehorgonyozni.

A Skelattack június másodikától elérhető PC-re, Nintendo Switchre, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)