Hirdetés

A kor nem számít - 78 éves FPS rajongó

|

A kivétel erősíti a szabályt, szokták volt mondani. Japánban ugye nem divat az FPS, az öregek pedig csak Wii-n nyomulnak.

Hirdetés

Legalábbis ez az átlagosan elfogadott nézet. Találtak viszont egy igazi különcöt - maximálisan pozitív értelemben véve. Akira Kitajima úr ugyanis megrögzött FPS rajongó, és idén töltötte be a 78. életévét. Az öregúr 65 éves korában vásárolta meg élete első FPS játékát, a Doom második részét. Hónapokig tartott neki, mire kivégezte, és elmondása szerint, nagyon nehezére esett kikerülni a tűzlabdákat. A neten csak aki_tan néven ismert bácsika, azóta meglehetősen profi lett FPS ügyben. Multiban ugyan nem nyomul, még az online co-op lehetősége sem hozza lázba, viszont van egy honlapja ahol végigjátszásokat közöl az általa végigtolt gammákról. Számára minden játék egyszemélyes élmény, az belsőszemélyű nézetnek hála maximálisan bele tudja élni magát minden helyzetbe - ezt csak rontaná a multis móka véleménye szerint. A családja maximálisan támogatja az öregúr hobbiját, így Akira úr felesége a megszokott gamer barátnő/feleség helyzetét is ismeri: tudniillik csak a hátát látja kedves férjének. Nagyon megtetszett ez a hír, hiszen megmutathatom én is ancikámnak, aki átlag heti négyszer kérdi meg, hogy így 30 év felett nem sül le a bőr a pofámról, hogy csak játszom állandóan? Hát nem. Kicsit fura ugyan elképzelni magamat, ahogy majd 40 év múlva a Crysis 32-vel tolom, vélhetőleg cyberszem implanttal, de nem feltétlenül kellemetlen gondolat. A gamerek tehát jelen vannak mindenhol, és igenis komoly népség, nem holmi pimasz kölökhorda. Akira úr amúgy tovább játszik, nem törődve a divattal, és japánnal. Egyetlen álma, hogy a Far Cry 2 kijöjjön japánul is...

aki_tan_78_01.jpg

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)