Hirdetés

A koronavírus további szigorításokat hoz: zárnak a sulik, óvodák, boltok

|

Továbbra sem nyithatnak ki a mozik és színházak, de az emelkedő tendenciát mutató adatok miatt további szigorítások jönnek, két hétre gyakorlatilag leáll az élet.

Hirdetés

A mai napon Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Karmelita kolostorban bejelentették, le kell zárni az országot, további szigorítások bevezetése szükséges ahhoz, hogy meg tudják fékezni a harmadik hullámban minden eddiginél gyorsabban terjedő koronavírusjárványt. 

A friss intézkedések értelmében át kell térni mindenhol a digitális oktatásra (a középiskolákban, felsőoktatási intézményekben eddig is ez volt a helyzet), immár az óvodáknak és iskoláknak is be kell zárniuk, április 7-g biztosan zárva is maradnak. 

Hirdetés

Jövő hét hétfőtől, azaz március 8-tól fogva az összes üzlet bezár két teljes hétre, kivételt csak és kizárólag az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a drogériák és a benzinkutak képeznek ez alól - magyarul a plázázást is el lehet felejteni.

Ugyanebben az időszakban, tehát hétfőtől számítva két héten át minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi intézményeket. Zárnak a konditermek is, amelyek eddig a sportolókat fogadták legalább.

Szabadtéren még nem döntöttek a teljes tiltás mellett, a parkokat például nyugodtan lehet látogatni és a szabadidős sporttevékenység engedélyezett. A határátlépést viszont megszigorították. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)