Hirdetés

A következő Sherlock Holmes játék megfiatalítja a híres detektívet

|

A Sherlock Holmes: Chapter One a Frogwares nyomozós szériájának legújabb része lesz, egy egészen új iránnyal.

Hirdetés

A Frogwares már a 2002-es Sherlock Holmes: The Mystery of the Mummy óta gyárt videojátékokat Sir Arthur Conan Doyley fiktív, mégis világhírű nyomozójának főszereplésével, a 2014-es Crimes & Punishments alcímű epizóddal pedig már sikerült szintet is lépniük - abban az értelemben mindenképpen, hogy ez volt a széria első címe, amely megjelent PS4-re és Xbox One-ra is. A franchise-t legutóbb 2016-ban bővítették a The Devil's Daughter képében, de sajnos nem görbült teljes mosolyra a szánk a végeredménytől. 

Hirdetés

A fejlesztőcsapat azonban nem adja fel. A bejelentésük szerint már készül a Sherlock Holmes: Chapter One névre keresztelt új rész, amely sok szempontból szakít a sorozat eddigi hagyományaival. A legszembeötlőbb talán az, hogy a detektív egy jóval fiatalabb kiadását irányíthatjuk majd, aki még a karrierje elején járva tér haza a szülővárosába, méghozzá az édesanyja halála után nyomozva. A sztori nem Londonban fog játszódni, hanem egy festői szépségű, mediterrán szigeten, amelyet szabadon bejárhatunk majd a vizsgálódásunk során.

Szerencsére az nem változott, hogy Holmes-ból továbbra sem faraghatunk akcióhőst, így bár lesz fegyvere, mégis legfőképpen a környezet adta lehetőségeket kihasználva bánhatunk el az ellenfeleivel. Fejlődő deduktív képességeit arra használhatjuk majd, hogy a nyomok, pletykák, bizonyítékok és álruhák segítségével rájöjjünk, milyen titkokat rejt ez a csendes környék és annak ártalmatlannak tűnő lakói. A címszereplő azonban itt még nem az a megfontolt lángelme, akit korábban megismertünk, a fiatalsága arroganciával és naivitással párosul. Talán a trailerben felbukkanó titokzatos Jon (aki nem Watson) bölcs lesz helyette is.

A Sherlock Holmes: Chapter One megjelenés 2021-ben várható PC-re (Steamre, Epic Games Store-ra és GOG-ra), PS4-re, Xbox One-ra és a következő generációs platformokra. A közlemény és a cím alapján ez az első fejezete lesz az ikonikus karaktert újraértelmező szériának.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)