Hirdetés

A következő teljes értékű Assassin's Creed oda viheti a rajongókat, ahova leginkább vágynak

|

A Rift spin-off és a live service jellegű Infinity után érkező Assassin's Creed kapcsán röppent fel egy izgalmas pletyka.

Hirdetés

Szűk két hónap múlva, szeptember 10-én kerül sor a nemrég beharangozott Ubisoft Forwardra, az élőben streamelt bemutató során megismerjük az Assassin's Creed franchise következő felvonását. Az állítólag Rift kódnevet viselő spin-off történetét az eddig kiszivárgott értesülések alapján a Valhallában megismert Basim karaktere köré szőtték, míg a játékmenetben újra hangsúlyossá válik a lopakodás, a bejárható térkép méretét tekintve pedig önmérsékletet tanúsítottak a fejlesztők.

A helyszín egyébként várhatóan Bagdad lesz, mivel az arab világ egyik gazdasági és kulturális központjánál is egzotikusabb mezo-amerikai Azték Birodalmat a pletyka elindítójánál megbízhatóbb forrásból cáfolták.

Hirdetés

Az sem titok, hogy a szolgáltatásalapú üzleti modellért rajongó Ubisoft az Assassin's Creedet is erre a sokat ígérő, ám buktatókkal teli ösvényre szeretné terelni, viszont az Infinity megjelenése nem jelenti azt, hogy hagyományos epizódoknak egyszer s mindenkorra harangoztak. Erről beszélt a Jeff Grubb's Game Mess legutóbbi adásában a névadó újságíró és szivárogtató is, kinek tudomása szerint a következő nagy Assassin's Creed a 2007-es első rész óta a kívánságlista élén tanyázó feudális Japánba viszi a rajongókat. Grubb ugyan nem tudta ellenőrizni forrása állításait, de megbízhatónak nevezte az illetőt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mike Minotti, a podcast másik résztvevője viszont úgy érvelt, hogy szerinte az lenne a Ubisoft részéről üzleti szempontból a legjobb lépés, ha a régóta kért helyszínt az Infinity-ben használná fel, hiszen az kedvezően hatna az eladásokra. (Ne feledjük, hogy a live service-es modell dacára sem lehet majd ingyen játszani vele.) Az alábbi Unreal 5-ös rajongói videó alapján viszonylag könnyű elképzelni, hogy milyen lehetne egy Japánba helyezett Assassin's Creed:

Grubb ezen felül megerősítette a bloomberges Jason Schreier által elmondottakat, tehát nagyon kicsi az esélye annak, hogy a Ubisoft meglepetést tudjon okozni a Rift leleplezésekor. Minden arra mutat, hogy a 15. évforduló alkalmából visszatérünk a Közel-Keletre, ahonnan a széria világhódító útjára indult.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)