Hirdetés

A közösség által kért funkcióval gazdagodik az Xbox achievement-rendszere

|

Hosszú ideje ez a legjelentősebb frissítés, ami az Xbox achievementekre vár.

Hirdetés

Még az Xbox 360-nal debütált a feloldható virtuális kitüntetések (Achievement), és a hozzájuk rendelt pontszámok (Gamerscore) rendszere, amit az Xbox One, majd az Xbox Series X|S generációk számára is megőrzött a Microsoft népszerűsége okán. Van persze, akit egyáltalán nem érdekel az ilyesmi, de sokan lelik örömüket a plecsnik gyűjtésében, és csak akkor tekintenek úgy egy játékra, hogy ténylegesen végigjátszották, ha az összes achievementet és ezáltal mind az 1000 Gamerscore-t megszerezték.

A rendszer utolsó nagyobb fejlesztése azt eredményezte, hogy láthattuk, az adott játékot elindító felhasználók hány százaléka oldotta fel a szóban forgó achievementet, és ha különösen ritka darabot sikerült megkaparintanunk, akkor azt megkülönbözető animáció és a hangeffekt is jelezte.

Hirdetés

Az Xbox csapata most egy kevésbé látványos, ám kétségkívül hasznos opcióval teszi egyszerűbbé az achievement-vadászok életét. Eddig ugyanis ha valaki meg akarta tudni, milyen feltétele van az ún. secret achievementek feloldásának, amelyek jellemzően a sztorihoz kapcsolódnak, és emiatt a leírásuk spoileres, fel kellett keresnie valamelyiket az erre szakosodott oldalak közül. A júniusi frissítés telepítése után viszont többé nem szorulnak külső segítségre.

Az adott játékból a menübe lépve a Game activity -> Achivements útvonalon haladva tudjuk kilistázni a kitüntetéseket, köztük a titkosakat is, amelyek részleteit most már egyetlen gombnyomással felfedhetjük a megszerezhető Gamerscore-tól az achievement címén át a leírásig. Ezt követően tetszés szerint ismét elrejthetjük, vagy akár elől is hagyhatjuk az információt.

A művelet egyébkét nemcsak a konzolról (vagy PC-ről) hajtható végre, hanem minden olyan alkalmazásból, amellyel nyomon követhetjük achievementjeinket, tehát az androidos, az iOS-es és a windowsos Xbox appból ugyanúgy, mint a Game Barból.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)