Hirdetés

A legemlékezetesebb videojátékos párok

|

Párok, akik megmutatták, kincskeresés, zombiinvázió és világmegmentés közben is lehet szerelmesnek lenni.

Hirdetés

A játékok többségében a szereplők arra koncentrálnak, ami a feladatuk: gyilkolnak, ugrándoznak, miegymás. Ahol viszont a sztorié a főszerep, ott a készítők egyre többször visznek bele szerelmi szálat, és ha már így tesznek, ez jellemzően nem csak dísznek van, a dinamikák, a motivációk szempontjából fontos.

Hat évvel ezelőtt már összeszedtünk öt emlékezetes videojátékos párt, de most nekiálltunk, hogy tíz eleműre bővítsük és felfrissítsük a listát. Nyugodtan írjátok meg kommentben, ha eszetekbe jutnak még mások, biztosan van, akire mi nem gondoltunk, vagy aki épphogy lecsúszott a top 10-ből.

Hirdetés

Legemlékezetesebb videojátékos párok

Ellie és Dina (The Last of Us Part II)

Az eleve fantasztikus The Last of Ushoz érkezett egy szintén kiváló kiegészítő, a Left Behind, ami megmutatta nekünk Ellie első szerelmét, Riley-t. Románcuk sajnos nem tartott sokáig - Ellie-vel ellentétben a lány nem volt immúnis a fertőzésre, és nem sokkal egy zombiharapást követően életét vesztette.

Az élet ment tovább; a The Last of Us Part II elején megismertük Dinát, aki egy ittas pajtatánc alkalmával rámozdult Ellie-re, és ezzel kezdetét vette közös történetük, melynek során minden ellenérzést és nehézséget félretéve támogatták egymást. Azt valószínűleg csak a harmadik részből tudjuk meg, hogy kapcsolatuk a legkeményebb próbát is kiállta-e, vagy Ellie a döntésével végleg elvágta magát.

 

Nathan és Elena (Uncharted 4: A Thief's End)

Még egy Naughty Dog-pár, amit nem tudtunk lehagyni a listáról. Az újságíró Elena régóta ismerte Drake-et, még az első részben találtak egymásra, amikor Sir Francis Drake koporsója után kutattak. Az Among Thieves után házasodnak össze, de elválnak, miután Nate félelme az elköteleződéstől és kalandvágya megnehezíti az életüket.

A Drake's Deception során aztán ismét egymásra találnak, és az A Thief's Endben már boldog, Crash Bandicootozó házaspárként láthatjuk őket... amíg újra rá nem tör Nathanre a mehetnék. Aztán a végére persze minden jóra fordul, és idilli életet élnek tökéletes, gyermekes-kutyás családként.

Ethan és Mia (Resident Evil VII)

Az, hogy Ethan és Mia kapcsolata nem felhőtlen, enyhe megfogalmazás. A lány rejtélyes módon, nyom nélkül eltűnik. Ethan három évvel később kap egy e-mailt, ami látszólag tőle jött, ezért elindul Dulvey-ba, hogy a nyomára bukkanjon Bakerék házában. A találkozás már eleve sem teljesen örömteli, de ez még csak a kezdete egy hosszú, cseppet sem élvezetes kalandnak.

Végül azért túlélik a megpróbáltatásokat, és valamelyest rendeződnek a dolgok. A pár Romániában telepedik le, és lányuk születik Rosemary néven. Egy napon azonban megint felfordul a család élete - hogy pontosan hogyan és miért, azt a májusban megjelenő Resident Evil: Village-ből tudhatjuk majd meg.

Master Chief és Cortana (Halo)

Master Chief és Cortana esete külön érdekes - például azért, mert egyikük egy katona, a másik pedig egy mesterséges intelligencia, így nyilvánvalóan mindenféle korlátok nehezítik szerelmük beteljesülését. Ennek ellenére az MI szerepe túlmutat azon, hogy tanácsokkal segíti a főhőst; kettejük kapcsolata a Halo 4-re végképp a sztori központi elemévé vált, és fontos volt a Halo 5: Guardians során is.

Isaac és Nicole (Dead Space)

Az USG Ishimurán szolgáló Nicole Brennan azelőtt jött össze a Dead Space játékok főszereplőjével, Isaac Clarke-kal, hogy küldetésre indult volna - ezért is kényelmetlen Isaac számára, amikor megtudja, hogy valami nem stimmel a hajón. Bár eleinte úgy tűnik, Nicole jól van, később kiderül, hogy Isaac csak hallucinált, és a nő azelőtt öngyilkos lett, hogy párja megérkezett volna.

A kapcsolat mind az első, mind a második részben fontos eleme a történetnek, és bár szomorú az egész helyzet, legalább az nyilvánvaló, hogy szerették egymást.

A cikk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)