Hirdetés

A legújabb pletykák szerint igazi katasztrófa a 2021-es Call of Duty fejlesztése

|

A Call of Duty: WW2 Vanguard fejlesztésére elvileg nagyon kevés idő jutott, az egész munkát pedig telibetalálta a pandémia is.

Hirdetés

Tom Henderson gyakran szolgáltatott már később hitelesnek bizonyult pletykákat, szóval nem egy olyan 53 követős trollról van szó, mint aki ma megviccelte a Halo Infinite halasztásával a Kotakut (nyugi, erről szó sincs, idén ősszel érkezik az új Halo). Persze Henderson sem rendelkezik jósgömbbe, és gyakran változtatja a véleményét is, tavaly októberben például mér arról írt, hogy a 2021-es Call of Duty egy újabb Modern Warfare lehet. 

Most már azonban több más hivatásos szivárogtatóhoz hasonlóan ő is Call of Duty: WW2 Vanguard címmel hivatkozik az idei CoD-ra. És cseppet sem szolgált jó hírekkel a játék kapcsán.

Hirdetés

Henderson szerint a Sledgehammer Games mindössze 2019 augusztusa óta dolgozik a játékon, a fejlesztési idő nagy része pedig home office-ban történt, hiszen 2020 elején az egész világ lábát kirúgta a koronavírus, azóta sem sikerült teljesen talpra állnunk. Mindez azt jelenti, hogy (amennyiben a szokott időben jelenik meg az idei CoD) nagyjából 2 éves, nehezített pályás fejlesztés után kellene a Sledgehammernek piacra dobnia egy életképes új epizódot. 

Úgy általában véve sincs minden rendben a Call of Dutyk közül, Henderson ugyanis úgy tudja, hogy a második világháborús tematikájú új Warzone pálya sem fog megjelenni a 2021-es CoD-dal párhuzamosan, noha eredetileg ezt tervezték - pedig nem is egy teljes értékű pályáról, hanem egy Rebirth Island szintű megoldásról van csak szó. Hasonló volt a helyzet egyébként a Black Ops Cold War estében is, ekkor '80-as évek témájú pályát akartak a megjelenéssel párhuzamosan elhozni a Warzone-ba - már tudjuk, hogy sikertelenül. 

Henderson úgy gondolja, hogy az Activision már előre azzal számol, hogy a 2021-es, sanyarú sorsú Call of Duty messze nem fog olyan eladási számokat produkálni, mint a Modern Warfare és a Black Ops Cold War, épp ezért fontolgatják, hogy idén másféle üzleti modellekkel pótolják a bevételkiesést - ha még több mikrotranzakcióra gondoltok most, akkor valószínűleg nem jártok messze az igazságtól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)