Hirdetés

A Marvel's Spider-Man akár az Xbox exkluzív játéka is lehetett volna

|

A Marvel Games a PlayStation mellett az Xbox ajtaján is elkezdett kopogtatni.

Hirdetés

A VGC szúrta ki a The Ultimate History of Video Games, Volume 2 nevezetű kiadványban, hogy bizony elég könnyen az Xboxnál is kiköthetett volna a Marvel Games első nagy, filmektől független játéka, ami végül a Sony-féle, PlayStation exkluzív Marvel's Spider-Man képében manifesztálódott. 

A Marvel Games vezetője, Jay Ong ugyanis egy interjúban egészen pontosan elmagyarázta, mi is volt anno a helyzet. A Marvel megunta, hogy az Activision finoman szólva is középszerű játékokat gyárt neki a Marvel-filmek alapján. El szerettek volna szakadni a filmes adaptációktól, és valami olyan sikerre vágytak, mint amit a Batman: Arkham Asylum képes volt elérni.

Hirdetés

Azzal a konkrét kéréssel fordult tehát a Marvel Games az Xboxhoz és a PlayStationhöz, hogy készítsenek egy Batman: Arkham Asylum színvonalú Marvel játékot egy exkluzív együttműködés keretein belül. Az Xbox köszönte szépen, de ebben az időben inkább a saját IP-ivel szeretett volna foglalkozni, egészen egyszerűen lesöpörték az asztalról az ötletet.

Azt pedig mostanra már mind tudjátok, hogy mi volt a PlayStation válasza: lecsaptak a lehetőségre, és kiadták a feladatot az Insomniac Gamesnek. 2018-ban meg is jelent a hatalmas sikert arató Marvel's Spider-Man, 2020-ban érkezett a Marvel's Spider-Man: Miles Morales, az Insomniac pedig jelenleg a Marvel's Spider-Man 2 és a Marvel's Wolverine fejlesztésén dolgozik. 

Maradjunk annyiban, végül a PlayStation döntéshozóinak lett igaza, mikor láttak fantáziát a Marvel terveiben.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)