Hirdetés

A Microsoft elismerte, hogy sok PlayStation-exkluzív jobb minőségű, mint az xboxos címek

|

A vállalat az Activision Blizzard felvásárlása miatt nyilatkozta ezt, hogy meggyőzze a vizsgálódó szerveket.

Hirdetés

A Sony tényleg mindent bevet annak érdekében, hogy meghiúsítsa vagy legalább megnehezítse a Microsoft és az Activision Blizzard üzletét, még az se igazán hatja meg a japán vállalatot, hogy Phil Spencerék felajánlották, akár további tíz évig is maradhatna a Call of Duty franchise multiplatform. Annyira meg akarja tartani a CoD-ot, hogy a Battlefieldet is porig alázta, és arra is rámutatott, hogy a PlayStation Plus csak kullog a Game Pass után, akkorát nőtt az utóbbi szolgáltatás. 

A Microsoft folyamatosan védekezésre kényszerül és igyekszik bizonygatni, hogy az Activision Blizzard bekebelezése nem lesz negatív hatással a piacra és egyeduralkodóvá sem válik - most éppen a játékfelhozatallal kapcsolatban született egy érdekes kijelentés. 

Hirdetés

A vizsgálódó szerveknek benyújtott, felvásárlással kapcsolatos dokumentumokból már több érdekesség is kiderült korábban, ezúttal éppenséggel az, hogy a Microsoft elismerte, a Sony több minőségi exkluzív játékkal rendelkezik, mint az Xbox, éppen ezért a Sony domináns platformtulajdonosként elfoglalt helyzetét nem fenyegeti a tervezett fúzió: 

"Amellett, hogy a Sony a domináns konzolgyártó, egy erős játékkiadó is. A Sony mérete nagyjából megegyezik az Activisionével, és közel kétszer akkora, mint a Microsoft játékkiadói üzletága. 2021-ben több mint 280 exkluzív saját gyártású és külsős cím jelent meg a PlayStation rendszerén, közel ötször annyi, mint az Xboxon. A Sony több exkluzív játékkal rendelkezik, mint a Microsoft, amelyek közül sok jobb minőségű. Mind a Sony, mind a Nintendo exkluzív saját játékai a legkelendőbbek közé tartoznak Európában és világszerte. A Sony jelenlegi exkluzív felhozatala olyan kiemelkedő belsős címeket foglal magába, mint a The Last of Us, a Ghost of Tsushima, a God of War és a Spider-Man."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Microsoft arra is tett utalást az összegzésben, hogy a Sony olyan megállapodásokat kötött más kiadókkal, amelyek megkövetelik az Xbox kizárását a támogatott platformok listájáról, mint például a Final Fantasy 7 Remake, a Bloodborne, a Final Fantasy 16 és a Silent Hill 2 remake. Azt is állítja, hogy a PlayStation-exkluzív játékok a globális eladások nagyobb százalékát generálják, mint az xboxosok, bár a konkrét statisztikákat nem kötötték az orrunkra. A Nintendo esetében ezek az arányok még magasabbak lennének "a Nintendo exkluzív portfóliójának fontossága miatt".

Ennek értelmében a Microsoft szerint nem hihető, hogy a Sony-t piacvezetőként kellemetlenül érintené, ha nem férne hozzá egyetlen franchise-hoz - utalva ezzel a Call of Duty szériára. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)