Hirdetés

A Microsoft feje kiáll a játékosok és az Xbox mellett

|

A Microsoft tavaly kinevezett vezérigazgatója teljes mellszélességgel támogatja a cég videojátékos törekvéseit, ami kétség kívül jó hír a játékosok számára.

Hirdetés

Mielőtt 2014 februárjában Satya Nadella ült volna a Microsoft vezérigazgatói székébe, már olyan rémhírek járták be a nagyvilágot, hogy a vállalat teljes egészében eladja majd az Xbox divíziót. Szerencsére nem így történt.

Mike Lavin, az Xbox Live vezető termék és marketingmenedzsere a Business Insidernek adott interjút, amelyben nemcsak az Xbox One hamarosan érkező újdonságairól, hanem a konzol vállalaton belüli szerepéről és a cég ahhoz való viszonyáról is szó esett. Amikor Nadellát kinevezték, a divízió vezetője, Phil Spencer már az egekig magasztalta az új vezetőt, akinek esze ágában sem volt kidobni az ablakon az elmúlt évek munkáját. "Nadella maximálisan támogatja a gaminget" - mondta az interjúban Lavin.

A Microsoft konzolja az előző negyedévben 66 százalékkal növelte a videojátékos eladásokat, ami elsősorban a Minecraftnak köszönhető. A karácsonyi szezon minden kétséget kizáróan kulcsfontosságú lesz a Microsoft számára, de látszik, hogy a kezdeti bukdácsolás óta nagyon összekapták magukat, így a verseny egyre kiélezettebb lesz az Xbox One és a PlayStation 4 között. Ha kíváncsiak vagytok a teljes interújra és arra, milyen tervei vannak még a Microsoftnak, ide kattintva elolvashatjátok az egész anyagot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)