Hirdetés

A Microsoft is örül a Steam Decknek - jöhet az Xbox Game Pass rá?

|

Elvileg működnie kellene az Xbox Game Passnek a Steam konzolján, még ha a Microsoft nem is reklámozza ezt.

Hirdetés

Óriási hullámokat keltett a Valve csütörtök este bejelentett új konzolja, a Steam Deck, mely lényegében egy előző generációs konzol teljesítményét kínálja hordozható formában, és a Proton technológiának köszönhetően szinte az összes PC-s játék futtatható lesz rajta, annak ellenére, hogy alapvetően a Linux-alapú SteamOS-t telepítik rá.

Aki út közben, a vízparton heverve, vagy egyszerűen a kanapén fekve szeretne AAA minőségű játékokkal játszani, ezzel jobban járhat, mint a Nintendo Switchcsel, amit főleg az exkluzívok és az indie címek adnak el - ez utóbbiakat viszont biztosan olcsóbban lehet majd megszerezni a Steam Deckre egy-egy leárazás során. 

A Valve ráadásul nem irigy, a gépre akár Windowst is lehet majd telepíteni, és elérhetjük az Epic Games Store kínálatát is. De mi a helyzet az Xbox Game Pass-szel? 

Hirdetés

Természetesen Phil Spencer, az Xbox fejese is reagált a bejelentésre, gratulálva a Valve-nek az ötlethez, és ahhoz, hogy lehetővé tették, hogy játékainkat magunkkal vihessük, akárhol is játszanánk. A GameSpot rákérdezett a Microsoftnál, hogy használhatjuk-e majd a Steam Decken az Xbox Game Passt, de az illetékes szóvivő csak annyit mondott, mindig izgatottak, ha egy cég olyan megoldással áll elő, aminek köszönhetően a játékosok új módokon játszhatnak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A platform nyitottsága miatt viszont elméletben hozzáférhetünk majd a Game Pass könyvtárhoz, még ha ehhez trükköznünk is kell egy kicsit. Biztosat leghamarabb decemberben, az első szállítmányok kiküldésekor fogunk tudni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)