Hirdetés

A Microsoft jó pár évig nem erőlteti az Xbox Series X exkluzív címeket

|

Phil Spencer szerint ők senkit nem akarnak arra kényszeríteni, hogy cserélje le Xbox One konzolját, ha szeretné kipróbálni az új játékaikat.

Hirdetés

Aki megfigyeli a videojátékok és a konzolok történelmét, az felfedezhetett bizonyos törvényszerűségeket; az egyik ilyen például az, hogyha valaki egy anyagilag sikeres platformot akar üzemeltetni, akkor exkluzív stúdiókra van szüksége, akik rendületlenül gyártják a címeket, melyek csábítóvá teszik az adott konzolt a vásárlók számára. Úgy tűnik, hogy a Microsoft nagyon bízik abban, hogy sikerül szakítani ezzel a hagyománnyal, így az Xbox Series X-re még évekig nem jelennek meg kizárólag itt elérhető játékok.

Hirdetés

Phil Spencer egy blog-bejegyzésben osztotta meg gondolatait az új generációs konzoljukról, aminek üzleti modellje kifejezetten eltér majd a PlayStation 5-étől. Az Xbox fejes szerint ugyanis még évekig nem jelenik meg olyan Xbox cím, melyet kizárólag az új generációs konzol képes futtatni:

"Nem leszel belekényszerítve a következő generációba. Szeretnénk, ha minden Xbox játékos játszhatna az Xbox Game Studios összes játékával. Ezért van az, hogy az Xbox Game Studios játékok, amik az elkövetkezendő években megjelennek - mint a Halo Infinite - elérhetőek és remekül futtathatóak lesznek Xbox Series X-en és Xbox One-on is. Mi nem kényszerítünk senkit arra, hogy cserélje le meglévő konzolját, ha Xbox exkluzívokkal akar játszani."

Az Xbox Game Studios vezetője, Matt Booty nyilatkozatai is megerősítik Spencer állításait, ugyanis szerinte az a céljuk a következő időszakban, hogy ha megveszünk egy Xbox játékot, akkor azt a lehető legtöbb platformon érhessük el. Ezzel azt az érzést szeretnék mélyíteni a vásárlókban, hogy a befektetésük megtérülő volt, hiszen egy megvásárolt játékot több platformon is képesek lesznek futtatni.

Fontos megjegyezni, hogy ez a szabály nem vonatkozik a platformfüggetlen stúdiókra, így például a Scorn vagy a The Medium kizárólag következő generációs konzolokon lesz elérhető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)