Hirdetés

A Microsoft tényleg elengedné az Xbox Live Goldot?

|

Egyesek szerint csak idő kérdése, hogy az Xbox Live Goldot teljesen leváltsa az Xbox Game Pass előfizetés - a kérdés csak az, hogy mikor, és hogy ez jó lenne-e nekünk?

Hirdetés

A konzolos játékosoknak a "free-to-play" mellé sokáig oda kellett képzelni a megcsillagozott apróbetűs részt nagyjából azzal a szöveggel, hogy "persze úgy ingyenes, ahogy az életben a dolgok ingyenesek szoktak lenni". És most nem csak arra gondolunk, hogy nap végén az ingyenes játékok sírják ki tőlünk passzív-agresszív módon a legtöbb pénzt szezonbérletre, új kosztümökre, táncokra, dupla XP-re és hasonló nagyszerű dolgokra

Konzolon megszokott, hogy a multis játék lehetőségéért fizetni kell PlayStation Plus, Xbox Live Gold vagy Nintendo Online előfizetés formájában, ám néhány hónappal ezelőtt a Microsoft a PlayStationhöz hasonló módon eltörölte ennek szükségességét a free-to-play játékok esetében.

Hirdetés

A Microsoft Xbox Game Pass szolgáltatásának előretörésével párhuzamosan azonban rendszeresen előkerül a kérdés, hogy szükség van-e még egyáltalán a régi Xbox Live Gold modellre, hiszen az Xbox Game Pass Ultimate drágább ugyan, de sokkal többet nyújt: tartalmazza az Xbox Live Gold szolgáltatásait is, de azok mellett hozzáférést ad több mint háromszáz játékhoz, illetve a mobil eszközökön használható felhőalapú játékhoz is.

Legutóbb a VentureBeat újságírója, Jeff Grubb piszkálta meg a kérdést, aki egyik podcastjében kifejtette, hogy ha az Xbox Game Pass előfizetők száma elér egy bizonyos mennyiséget, a Microsoft elengedi végre a régi Xbox Live Gold modellt. Hogy ez pontosan mikor is várható, azzal kapcsolatban Grubb is csak találgat, azt azonban továbbra is biztosra veszi, a Game Pass látványos sikere csak gyorsítani fogja a folyamatot - példának az Xbox E3-as előadását hozta fel, ahol a Microsoft valóban nagyon hangsúlyozta, hogy a bemutatott 30 játék közül 27 már megjelenéskor elérhető lesz az Xbox Game Pass szolgáltatás előfizetői számára.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Grubb szerint ha a Game Pass előfizetők száma eléri a 30 milliót, a Microsoft újra elkezdi vizsgálgatni a kérdést, legkésőbb 40-50 millió Game Pass előfizetővel pedig végérvényesen elengedik az Xbox Live Goldot.

Ti hogyan látjátok, kell nekünk az olcsóbb, de kevesebb szolgáltatást nyújtó Xbox Live Gold?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)