Hirdetés

A Mojang már unja a Minecraft klónokat, de nem perel

|

Amilyen népszerű a Minecraft, annyian próbálják leutánozni különböző platformokra, több-kevesebb sikerrel.

Hirdetés

A Minecraft vitathatatlanul eredeti mind megvalósításában, mind témájában, így nem meglepő, hogy számos fejlesztő merít ötletet belőle.

Az "ötletmerítés" nagyjából annyiban ki is merül, hogy átszínezik a textúrákat és megváltoztatják a címet, majd kiadják az eredeti játéknál olcsóbban. Amikor még nem volt Androidra vagy iOS-re Minecraft, akkor még érthető volt a hiánypótlás, de most már szinte bárhol játszhatunk a Mojang játékával, így nincs is értelme klónokat kiadni. Daniel Kaplan, a Mojang fejese azt nyilatkozta, hogy amíg nem használnak fel olyan tartalmat, amit kimondottan ők csináltak, addig nem foglalkoznak a klónok betiltásával. "A DOOM készítői vajon beperelnének mindenkit, aki valaha FPS-t csinált? Kötve hiszem." - mondta Kaplan. Az Xbox Live Indie Games-ről letölthető FortressCraft a platform egyik legnépszerűbb címe lett, ami Kaplan állítása szerint semmi újat nem nyújt a Minecrafthez képest, ami igencsak szomorú. Ti mit tennétek a Mojang helyzetében?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)