Hirdetés

A nácik robbantottak elsőként atombombát ebben a posztapokaliptikus játékban

|

A Paradise Lost története nem csekélyebb gaztettel indul, mint Lengyelország teljes megsemmisítésével.

Hirdetés

Elképesztő ütemben fejlődik és növekszik a lengyel videojáték-ipar, melynek szerepe egyre inkább meghatározóvá válik kontinensünkön. Miközben az AAA szegmensben igazi nagykutyává nőtte ki magát a CD Projekt, és a Techlandnek is van mire büszkére lennie, sorra alakulnak az újabb stúdiók, amelyek jellemzően kicsiben kezdik, de fokozatosan szert tesznek az ahhoz szükséges rutinra és magabiztosságra, hogy olyasmivel rukkoljanak elő, amire már nemzetközi viszonylatban is sokan felkapják a fejüket. A varsói PolyAmorous még csupán a lehetőség kapujában toporog, de alig várja, hogy a nyilvánosság elé tárja misztikummal gazdagon átszőtt posztapokaliptikus kalandjátékát.

Hirdetés

A Ryse: Son of Rome és Killzone: Shadow Fall játékokon edződött veteránok alkotta csapat eljátszott a gondolattal, hogy milyen fordulatot vehetett volna a történelem, ha még húsz év után sem ér véget a második világháború.

Az általuk elképzelt alternatív múltban a Harmadik Birodalom jóval később ugyan, de kellően szorult helyzetbe kerül ahhoz, hogy saját polgárait és katonáit se kímélve nukleáris tölteteket robbantson úgy a megszállás alatt tartott Lengyelország, mint a Vaterland egyes területein. Az eredmény totális megsemmisülés, lakhatatlan radioaktív pusztaság, az életben maradt lengyelek, pedig semmi másra nem számíthatnak a világ velük szolidáris felétől, mint együttérzésre és imákra.

Ebben a nem éppen rózsás szituációban egy 12 esztendős fiú véletlenül rábukkan egy gondosan elrejtett náci bunkerre. A földalatti komplexum lakóinak sorsát övező misztikum fátylának fellebbentése szolgál a narratíva egyik tartóoszlopául a főszereplő személyes tragédiája, az átélt szörnyűségek és az elszenvedett veszteségek mellett. Azt ígérik a fejlesztők, hogy a cselekmény több ponton elágazik majd döntéseink következtében.

A szláv folklórt a klasszikus brit irodalommal (elsősorban John Milton Elveszett Paradicsomára érdemes gondolni) és kelet-európai retrofuturisztikus dizájnnal ötvöző Paradise Lost előreláthatóan még idén megjelenik PC-re. PS5-ös és Xbox Series X-es változatokkal is tervez a csapat, de azok vélhetően csak később készülhetnek el. Nektek hogy tetszik mindaz, amit eddig megmutattak belőle?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)