Hirdetés

A negyedik - filmkritika

|

Negyediknek lenni nem olyan felemelő érzés, például egy dobogós versenyen - tulajdonképpen ha azt vesszük, akkor egy halállistán sem az.

Hirdetés

A negyedik című film kicsit Superman-utánérzés, egy kis ráncfelvarrással, éppen csak azt a jelenetet nem találtam, amikor a kis Kent felemeli a teherautót. Van benne szép lány, szerelem, kedves állatka, jó fej, ámde szigorú szülő, akciójelenetek, hangos és látványos effektek.

A film egy fiúról szól, aki a nevelőapjával egész életében menekült, de most elérkezett az idő a letelepedésre, ami persze mindig magával hozza a szerelem és lebukás lehetőségét is, aminek az elkerülésén a nevelőapa szüntelenül dolgozik. De miért is kell menekülniük? Mint kiderül, a srác nem az a szokványos kisfiú, hanem kicsit több annál és ebben ki is merült a történet.

Képzeljük bele magunkat abba a helyzetbe, hogy az iskolában egy nagyobb fiú meg akar minket verni, és noha sokkal, de sokkal erősebbek vagyunk nála, hagynunk kell magunkat. Hát én biztos nem hagynám, hősünknek is nehezen megy... az elején.

A negyedik kedves kis film, egy-két jelenetre megjelenik a Harry Potter filmsorozatból ismert, láncra vert fenevad átugró statisztaként, valamint a Terminátor 3-ból a Termilány is szerepel, csak itt szőke, jobban néz ki és barátságos. Ráadásul láthatunk lézerkard-párbajt is, a jók kék, a rosszak piros sugarakkal. A film látványos, a történet cseppet sem ad alkalmat a figyelmünk lankadására, de kiszámítható, bár ezt nem rónám fel hibának.
Összességében, aki ismeri Supermen történetét, az nem fog meglepődni, de mindenképpen egy jó szórakozást ígérő filmről marad le az, aki bármiféle ellenérzést is táplál a film főszereplője iránt. Nem tettek pontot a film végére, tehát ha kellően sokan nézitek meg és kellően sok profitot termel a film, akkor bizony lesz belőle akár még Ötödik is...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)