Hirdetés

A New World játékosok egymást bannoltatják, hogy háborúkat nyerhessenek

|

A játékostábor elkezdte kihasználni a jelentőrendszert, melynek rengeteg ártatlan lett áldozata.

Hirdetés

A nagy játékosszámokkal operáló címeknél nem ritka, hogy van egy automata büntetőrendszer: ha elég jelentést kap az adott felhasználó egy adott időn belül, akkor jön is a rövidtávú tiltás. Nagyon úgy néz ki, hogy a New World fejlesztői is beépítettek valami hasonlót.

Rengetegen jelezték ugyanis a játék fórumain, hogy teljesen indokolatlanul veszítették el a hozzáférésüket, ráadásul pont nagyobb háborúk előtt, amikor a céheknek (itt cégek) meg kellene védeniük a megszerzett területeiket egy ellenséges játékoscsapat támadási kísérletétől. Sokak szerint az egész mögött az ellenséges cégek tömeges jelentései állnak.

Hirdetés

Amikor a javakból csak a hódítók kapnak, a háború résztvevőinek listája pedig szűkös, nem nehéz elképzelni, hogy a játékosok minden rendszert megpróbálnak kihasználni a könnyű győzelem reményében. Egy Reddit poszt például meglehetősen dühösen írt a dologról:

"Teljesen véletlenül 50 embert kibannoltak a 100 fős companynkból. Most komolyan fel kell adnunk a kemény csatában nyert területünket, azért, mert az ellenség kattintott párat a jelentés ablakban?"

A New World hivatalos fórumain is hasonló sztorik olvashatóak:

"A cégemnek ma háborúja lenne, de az ellenségünk jelentette a legjobb játékosainkat, 24 órára kizárták őket, és így nem tudnak részt venni a harcban."

A helyzetet nem segíti, hogy az Amazon is össze-vissza beszél. Egyes moderátorok szerint van egy jelentési határ, amit ha átlépnek, akkor a rendszer kiosztja a 24 órás tiltást. Más moderátorok viszont állítják, hogy ilyen rendszer nincs, és minden tiltást valódi játékmesterek néznek át.

A bizonyítékok erősen a fenti kijelentés ellen szólnak, de még ha igaz is lenne, hogy emberek nézik át a jelentéseket, akkor sem sokkal rózsásabb a helyzet. A különbség annyi, hogy akkor nem az automatikus rendszerükkel lenne a baj, hanem a játékmesterekkel.

A hír írásának pillanatában az Amazon még nem adott ki hivatalos közleményt az újságíróknak, de akárhogy is, előbb-utóbb kénytelenek lesznek lépni valamit. Remélhetőleg előbb, mert egy-egy ilyen korai malőr könnyen elgáncsolhatja egy MMO jövőjét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)