Hirdetés

A Nintendo már neki is ment a Super Mario 64 rajongói PC-s változatának

|

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy a japán óriás jogi úton megtámadja a projektet.

Hirdetés

Egy csapat elkészítette a Super Mario 64 PC-s verzióját, amit nemrég közzé is tett az interneten, de a jogi csetepaték elkerülése végett igyekezett mindezt nem túlzottan nagy dobra verni. Ám hiába óvatoskodott, a Nintendo megneszelte a dolgot, és ahogy a múltban mindig, azonnal közbeavatkozott.

Hirdetés

A japán vállalat nem is tétlenkedett sokáig, hanem menten le csapott, egy általa megbízott amerikai ügyvédi iroda már el is kezdte benyújtani a szerzői jogok miatti panaszokat. Többek között a Google-t is felkeresték emiatt, mégpedig azért, hogy a cég távolítsa el a Google Drive-ról és a többi szolgáltatásról a rajongói alkotást. Sok helyről egyébként már el is tűnt a játék, tehát valószínűleg hamarosan eléri célját a Nintendo.

Persze nem kizárt, hogy az internet egyik eldugott zugában még a nagy tisztogatást követően is fellelhető lesz a port. Ti kipróbáltátok a rajongói alkotást?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)