Hirdetés

A Nintendo még 100 évig a piacon marad, a Microsoft el fog bukni

|

Ez a jóslata a játékvilág egyik nagyágyújának, aki bármikor szívesen dolgozna a Nintendo vezérigazgatójával. Érdekes meglátásai vannak

Hirdetés

Az Oddworld Inhabitants neve nem biztos, hogy minden gamer számára már az első pillanatban ismerősen cseng, de amikor például az Abe's Oddysee kerül szóba, illik képben lenni.

Ezen fejlesztőstúdió alapítója, Lorne Lanning a VentureBeattel osztotta meg, hogy abban a pillanatban dolgozna Satoru Iwatával, a Nintendo CEO-jával, ahogy ajánlatot kapna erre. Leginkább a vezérigazgató azon elmélete tetszik neki, hogy az elbocsátások rombolják a dolgozók morálját, és hogy a kirúgástól rettegő fejlesztők gyenge játékokat tudnak proukálni.

„Amikor ezt mondta, véleményem szerint halhatatlanná vált a kreatív közösségben.” - mondta Lanning. „Bármikor dolgoznék vele. Abban a pozícióban, amiben ő van, egy olyan világban, ahol a tökéletességre kell törekedni, és a cégek mind-mind ezt várják el, ő felállt és azt mondta: 'A mi munkánk nem erről szól. Arról szól, hogy jó dolgot készítsünk. Remek embereink vannak arra, hogy jót csináljunk. Ezt fogjuk tenni.”

Bár a Wii U eladásai és a cég általános helyzete nem ezt tükrözi, Lanning szerint a Nintendo még száz év múlva is jelen lesz a videojáték-iparban.

„Ha ránézek a Nintendo történelmére, azt kell mondjam: 'A Nintendo még 100 év múlva is itt lesz.' Nincs kétségem. Kétlem viszont, hogy a Microsoft is itt lesz 100 év múlva. Tudom, hogy a Zynga nem lesz itt 100 év múlva. Többet voltam [az iparban], mint a Zynga.”

Az Oddworld Inhabitants-t 1994-ben alapították, és a fejlesztők csak és kizárólag az Oddworld széria egyes részeit készítették el az elmúlt közel 20 év alatt. Ezen továbbra sem szeretnének változtatni.

„Nem kerülünk címlapra a Wall Street Journalben, de továbbra is azt készítjük, amit készítenünk kell. Most már okosnak és visszafogottabbnak kell lennünk a gondolkodásunkban, de nagyobb bennünk az elhivatottság, mint valaha.”

Ti mit gondoltok, a Nintendo lassú, de biztos haladása, vagy a Microsoft mainstream jelenléte lesz a nyerőbb?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)