Hirdetés

A Nokia tovább zöldül

|

Az új, környezetbarát eszköz egy telefonból és egy szenzorból áll, amely érzékeli a környezeti tényezőket.

Hirdetés

A finn gyártó már a múlt heti Nokia World konferencián is hangsúlyozta, hogy az élére kíván állni a környezetvédelmi törekvéseknek a mobil iparágban, ennek alátámasztásként pedig bemutatta a környezetbarát anyagokból készült Nokia 3110 Evolve telefont. Most az Eco Sensor névre keresztelt koncepciómodelljéről rántotta le a leplet, melyhez szintén környezetkímélő anyagokat használnának fel, például újrahasznosított acélt és bio-anyagokat.

Mindemellett az energiafelhasználása is alacsonyabb lesz a szokásosnál. Nem csak a működéséhez, de a gyártásához is kevesebb energiára lesz szükség. Sőt, az eszköz egyes részeit napelem fogja táplálni, de a fejlesztők gondolkodnak mozgási és hőenergiában is.

 

Tovább a teljes cikkhez >>> 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)