Hirdetés

A PC-sek és a konzolosok is rosszt hírt kaptak a FIFA 22 kapcsán

|

Úgy tűnik, hogy az Electronic Arts ismét olyan döntéseket hozott, amelyeknek valószínűleg sokan nem örülnek majd.

Hirdetés

Talán csak keveseknek okozott nagy meglepetést, amikor nemrég kiderült, hogy idén is lesz új FIFA-játék, amellyel kapcsolatban már megtudhattuk, ki került a borítóra, illetve a megjelenési dátum sem titok már. A FIFA 22 ráadásul elég sok platformra megjelenik, még a Nintendo Switch is kap egy külön kiadást, viszont nagyon úgy tűnik, hogy PC-n nem nyújt majd igazi újgenerációs látványt a játék, a konzolosok pedig már most lemondhatnak egy gyakran ingyen kínált funkcióról.

Hirdetés

Időközben kiderült, hogy PC-re a FIFA 22 előző generációs változata fog megjelenni, ami a gyakorlatban valószínűleg azt jelenti majd, hogy nem számíthatunk túlságosan ütős látványvilágra, kimarad a HyperMotion nevezetű fejlesztés is - minderre elvileg a gépigény alacsonyan tartása miatt volt szükség.

Ez már önmagában is elég furcsa döntésnek tűnik, azonban rátesz még egy lapáttal erre az egészre az, hogy a Google Stadiára érkező port az újgenerációs változaton alapul. Esélyes, hogy ezzel a lépéssel az EA magára haragítja a PC-s tábor egy részét, de a konzolosok körében is előkerülhetnek a kiegyenesített kaszák.

Több korábbi játékkal szemben ugyanis a FIFA 22 esetében nem jár ingyenes újgenerációs frissítés a standard kiadás megvásárlásával, tehát ha valaki beszerzi azt PS4-re vagy Xbox One-ra, akkor ugyanúgy fizetnie kell a PS5-ös és Xbox Series X-es, Series S-es változatokért is. A 99,99 dollárért kínált Ultimate Edition viszont már tartalmazza az ingyenes frissítést.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Némileg érthetetlen ez a döntés, hiszen a FIFA 21 esetében minden vásárló díjmentesen zsebelhette be az újgenerációs verziót. Egyébként az EA a Madden 22 kapcsán is csak a drágább kiadás vásárlóinak kínálja fel az ingyenes újgenerációs frissítés lehetőségét.

Nincs kizárva, hogy rajongói nyomás hatására változtat a terveken az Electronic Arts, de jelenleg nem tűnnek túl fairnek a kiadó döntései. A FIFA 22 október 1-jén jelenik meg, és PC-n, PlayStation 4-en, PlayStation 5-ön, Xbox One-on, Xbox Series X-en, Series S-en, Google Stadián, valamint Nintendo Switchen (csak Legacy Edition) lesz játszható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)