Hirdetés

A PES-t váltó eFootball indulásakor nem lesznek mikrotranzakciók

|

Újabb részletek derültek ki az átnevezett Pro Evolution Soccerről.

Hirdetés

Nemrég a Konami úgy döntött, hogy nyugdíjba küldi a PES/Pro Evolution Soccer nevet, és focis szériájára ezentúl simán csak eFootballként hivatkozik majd, továbbá free-to-play modellre vált, így a széria következő játéka teljesen ingyenesen és kizárólag digitális formában fog megjelenni.

Ezekhez képest az már csak apró változtatásnak tűnik, hogy a Konami a grafikus motort is lecserélte: a házon belüli FOX Engine-t az Unreal Engine 4 váltotta. 

Természetesen rengeteg kérdés maradt megválaszolatlanul az új rész kapcsán, amikkel a felhasználók folyamatosan bombázzák is a készítőket. A hivatalos eFootball Twitter fiók a minap tartott egy kérdezz-feleleket is, amely során számos fontos információra derült fény.

Hirdetés

Ilyen például, hogy az ősz elején megjelenő kiadás több szempontból is egy demónak tekinthető, mivel azt szeretnék, hogy a játékosok a lehető leghamarabb kézhez kaphassák az eFootball-t, ezért korlátozott számú csapattal és játékmóddal tervezik a rajtolást. Éppen emiatt induláskor mikrotranzakciók sem lesznek, minden meglévő tartalomhoz teljesen ingyen férhetünk majd hozzá, és az ősz folyamán adnak hozzá további cuccokat (például a Master League-t, ami már prémiumtartalom lesz).

Felmerült az is, hogy mi az elsődleges platform, amire készül a sportjáték, erre pedig a konzolok (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X) a megoldás, ugyanakkor várható PC-re (Steamen) és mobilokra (Android, iOS). Utóbbi kapcsán igyekeztek mindenkit megnyugtatni a fejlesztők, hogy a grafikát nem fogják lebutítani az okostelefonok kedvéért: a mobilverziókban ugyan lesznek eltérések a hardver kötöttsége miatt, viszont ez nem lesz kihatással a többi kiadásra. Ez a cross-play miatt vetődött fel, amit az elején még nem is fog támogatni a mobilos eFootball, arra csak a télen számíthatunk majd, és utána is szűrhető lesz. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az ősz elejei megjelenéskor az eFootball várhatóan csak kilenc csapatot fog tartalmazni, de azok között ott lesz a Barcelona, a Juventus, a Bayern München és a Manchester United is. A Konami már készül a következő bejelentésre, szóval tartsatok velünk az újdonságokért. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)