Hirdetés

A Platinum Games fejlesztői nem akarnak NFT-kel foglalkozni, és keményen bírálták a Konami döntését

|

A srácok nem finomkodtak a jelzőkkel, pláne nem, amikor a Konamiról volt szó.

Hirdetés

Az NFT-k sajnos egyre inkább próbálnak rátelepedni a játékiparra, de egyelőre a stúdiók nagyobbik része osztozik a felhasználók véleményén: semmi hasznuk, és senkinek nincs rá szükségük. Ezúttal a Platinum Games elnöke, Atsushi Inaba és alelnöke Hideki Kamiya osztotta meg véleményét a technológiával kapcsolatban egy interjú során, amit VGC-vel folytattak. Dacára annak, hogy a kiadói oldal nagyon érdeklődő, a fejlesztők ellenállnak.

Hirdetés

Inaba konkrétan kimondta, hogy szerinte az NFT és a blockchain technológia csak arra jó, hogy több pénzt termeljen, de se az alkotóknak, se a fogyasztóknak nem ad semmi újat. Egyenesen frusztrálónak nevezte az egészet.

"A vállalatok, amelyek az NFT-ket hirdetik és próbálják behúzni a játékos cégeket mind ugyan arról beszélnek. 'Hogyan termelhetsz pénzt vele?' Oké, de mi haszna is van ennek a játékos vagy az alkotó számára? Ha rááldozom az időmet valamire, akkor tudni akarom, hogy az jó játékok fejlesztését szolgálja."

Ezt az álláspontot támasztotta alá Kamiya nyilatkozata is:

"Én egy felhasználó vagyok elsődlegesen, és csak másodlagosan üzletember. A felhasználó sehogy sem profitál ebből jelenleg. A jövőben, ha fejlődik a technológia és hozhat valami pozitívat a játékosoknak, akkor talán érdekelni fog a dolog. Jelenleg azonban nem ezt látom."

Amikor megkérdezték a párost, hogy meglepődtek-e a Konami NFT gyűjteményének megjelenésén, akkor Kamiya egy erős választ adott.

"Nem igazán. Ha a Konami valahol pénzt szimatol, akkor egy szívdobbanás alatt ott lesz."

Jó tudni, hogy egy olyan prémium csapat, mint a Bayonetta, a NieR és a Babylon's Fall fejlesztője nem fog beleesni ebbe a feneketlen verembe.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)