Hirdetés

A PlayStation 5 egyik atyja is besegít Jade Raymond stúdiójának

|

Mark Cerny, aki a PlayStation 4 és a PlayStation 5 fejlesztésében is fontos szerepet töltött be, most a Haven Studios csapatának segít.

Hirdetés

Éppen tegnap írtunk nektek róla, hogy hivatalosan is lezárult a Jade Raymond nevével fémjelzett brigád, a Haven Studios felvásárlása. Miután a Sony bekebelezte az innovatív ötletekkel előálló csapatot, máris komolyan kezdte támogatni a munkálatokat.

Raymond korábban elárulta, hatalmas hangsúlyt fektetnek a felhőalapú megoldásokra, és az is fontos, hogy ezeket a lehető leghatékonyabban építsék be a játékaikba, amik a PlayStation 5 és a jövőben megjelenő hardverek minden csepp energiáját kihasználják majd.

Hirdetés

Jade Raymond a GameIndustrynak adott interjújában beszélt arról, hogy mekkora támogatást kaptak a Sonytól és, hogy ez mit jelent a Haven számára:

"Mark Cerny közreműködése az egyik fő oka annak, hogy ekkora energiát fektetünk a kutatásokba és fejlesztésekbe, ezért fontos, hogy egy tapasztalt mérnöki csapatunk is legyen. [...] Most még nem tudok túl sokat mondani, de nyilvánvalóan ez az egyik olyan dolog, ami nagy vonzerőt jelentett, izgalmas, hogy a PlayStation csapatával együtt dolgozhatunk. Természetesen Mark Cerny egyfajta rocksztár, így a vele való együttműködés nagyon izgalmas."

A Haven tényleg komolyan gondolja a felhőalapú megoldásokat, Jade Raymond szerint ez a következő nagy dolog a videojáték-iparban. Ennek fényében nem is meglepő, hogy az eredetileg hat fővel indult cloud csapatunk 21 új taggal bővült, köztük Jalal El Mansourival, aki korábban a Rainbow Six: Siege-en is dolgozott.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Mark Cerny korábban a PlayStation 4 és a PlayStation 5 fejlesztésében is fontos szerepet töltött be, a konzolokkal szerzett mérnöki tapasztalatai pedig rendkívül értékesek lehetnek, ha a Haven tényleg minden energiát ki akar préselni a Sony gépeiből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)