Hirdetés

A PlayStation egyik vezetője szerint a régebbi játékoknak kellene inkább bekerülniük a PS Plusba

|

Shuhei Yoshidának egyértelmű elképzelése van a PlayStation előfizetéses szolgáltatását illetően.

Hirdetés

A PlayStation Plus szolgáltatás összes csomagja már globálisan elérhető minden felhasználó számára, és a japán cég eredeti tervei alapján méltó kihívója és versenytársa lehet a Microsoft Game Pass lehetőségeinek. A cég egyik vezetője szerint azonban a PlayStationnek nem az új játékokra kellene fókuszálni a PS Plus esetében.

Shuhei Yoshida a Games Industry rendezvényén, a GI Live: London konferencián beszélt a szolgáltatásról, és arról, hogy ő milyen jövőt képzelni el a PS Plusnak. Yoshida igazi veterán a játékiparban, több mint 10 évig a SIE Worldwide Studios elnöke volt, jelenleg pedig az Independent Developer Initiative, vagyis a Sony indie fejlesztőket támogató divíziójának vezetőjeként dolgozik.

A PS Plust a filmek kiadásához hasonlította, miszerint általában azok a mozikban, később pedig előfizetéssel, majd a televízióban lesznek elérhetők, tehát fokozatosan szélesebb közönséghez jutnak el a tartalmak. Szerinte hasonlóan fontos ez a játékok esetében is, tehát megjelenik egy prémium cím, majd 3-6 hónap, vagy akár több év múlva, az eladások csökkenésével kerülne be a PS Plus Extra kínálatába. így - a filmekhez hasonlóan - a játékokat új, tágabb célcsoport ismerné meg.

Hirdetés

A Game Pass viszont, a filmek párhuzamánál maradva, úgy működik, mint például a Netflix vagy az Amazon Prime, vagyis számos, hatalmas költséggel készült produkció már a megjelenés napján elérhető a szolgáltatáson keresztül. Tehát a vásárlók nem fizetnek a játékok lemezes és digitális kiadásaiért.

A Yoshidával készült teljes interjút megtekinthetitek alább.

Hozzátette, hogy a Sony jelenleg több lehetőséget is tesztel az előfizetéses rendszert illetően, és felhozta példának a Strayt, ami népszerű megjelenés volt úgy, hogy rögtön a PS Plus Extra kínálatában is debütált.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)