Hirdetés

A PlayStation VR2 gyengébben rajtolhatott a vártnál

|

Több mint egy hónappal a megjelenése után még mindig nem hozta nyilvánosságra a Sony, hogy mennyi fogyott az új generációs VR-headsetből.

Hirdetés

Még a február 22-i rajtot megelőzően volt alkalmunk róla személyesen is meggyőződni, hogy mekkora előrelépést jelent a PlayStation VR-hoz képest a Sony új generációs VR-headsetje. Egyúttal megragadtuk a lehetőséget, és kipróbáltuk a kezdő játékkínálat zömét, beleértve a Horizon Call of the Mountaint is. Utóbbi most ugyan még nem vágott minket a falhoz, de a választék folyamatosan bővül, és jönnek még ígéretes címek, köztük exkluzívok is.

Ami viszont magát a hardvert illeti, arról tényleg csak dicsérően beszélhetünk, zongorázni lehet a különbséget a PlayStation VR2 és elődje között. Egyedül az ára miatt ráncoltuk a homlokunkat, ami még akkor is riasztóan hatna, ha történetesen nem egy gazdasági válság kellős közepén lennénk. Ez a headset Achilles-sarka, és a Bloomberg legújabb cikke alapján emiatt fájhat most a Sony vezetőinek a feje.

Hirdetés

A lap az IDC (International Data Corporation) elemzőcég értesüléseire támaszkodva arról ír, hogy jelenleg 270 ezer példány környékén mozoghat az értékesített példányok száma, azaz a Sonynak nagyon bele kell húznia ahhoz, hogy meglegyen az első negyedévben eladni tervezett kétmillió headset. Azért ennyi, mert a vállalat cáfolta a Bloomberg korábbi állítását, mely szerint a reméltnél kevesebb előrendelés miatt már csak fele akkora mennyiséggel számolt az említett időszakban, valamint további másfél millióval 2024 áprilisáig.

Francisco Geronimo, az IDC alelnöke úgy fogalmazott, hogy ő a maga részéről korai árcsökkentésre számít, mert csakis így kerülhető el, hogy teljes kudarcnak bizonyuljon a Sony új terméke. Ezt a lépést szerinte elkerülhetetlenné teszi a jelenlegi gazdasági klíma, amelyben az emelkedő megélhetési költségekkel és növekvő munkanélküliséggel szembenézni kényszerülő fogyasztók szemében nem egy VR-headset beszerzése élvez prioritást.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)