Hirdetés

A Portal 2 lehet az első Steam Deck-kompatibilis játék

|

Egy játéknak több feltételnek is meg kell felelnie ahhoz, hogy a Valve hitelesítse.

Hirdetés

A Valve és a különböző stúdiók is gőzerővel készülnek a Steam Deck megérkezésére. A hordozható konzol fejlesztői példányai már egy ideje ott vannak a külsős csapatoknál annak érdekében, hogy minél több játék futhasson az új hardveren problémamentesen.

Az Epic például nagyon elkötelezett emellett, de azt is láthattuk már, hogy a CD Projekt RED is felkészíti a The Witcher 3: Wild Huntot. A Steam Deck megjelenése alkalmából a Half-Life, a Counter-Strike és a Dota 2 játékokat is a konzolos irányításhoz szabja a Valve, de akad olyan cím, ami esetében nincs ilyenre szükség. 

Hirdetés

Egy Reddit-felhasználó hívta fel rá a figyelmet, hogy a Steam adatbázisban változott a Portal 2 leírása, ugyanis bekerültek olyan információk, miszerint a többszörös díjnyertes játék Steam Deck kompatibilis lett, beleértve az irányítást és az interfészt is. Ezzel a jelenlegi információnk alapján a Portal 2 lett a legelső videojáték, amely megkapta a "Steam Deck-kompatibilis" titulust. 

Ennek megszerzése azonban nem megy egy csapásra. Ahogyan az a Steam Deck honlapján is fel van tüntetve, a játékok négy kategóriába kerülnek: az Ellenőrzöttbe (amik remekül működnek az eszközzel), a Játszhatóba (amik némi kézi beállítást igényelhetnek a felhasználó részéről), a Nem támogatottba (jelenleg nem működik a kézikonzolon) és az Ismeretlenbe (még nem ellenőrizték).

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Valve a következő szempontokat veszi figyelembe ahhoz, hogy valamelyik alkotás Ellenőrzött lehessen: a játéknak teljes kontrollertámogatással kell rendelkeznie (Input); támogatnia kell a Steam Deck alapértelmezett felbontását, az 1280x800-at vagy 1280x720-at és a szövegnek olvashatónak kell lennie (Display); nem lehetnek kompatibilitási problémák (Seamlessness); támogatnia kell a Proton-rendszert, beleértve a csalás elleni védelmet is (System Support). 

A Steam Deck szállítása 2022 februárban kezdődik meg, akkor remélhetőleg kiderül majd, hogy a Portal 2-n kívül mi kompatibilis még teljesen a Valve ketyeréjével. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)