Hirdetés

A Prince of Persia eredeti forráskódja Open Source lett

|

Csuda egy fickó ez a Jordan Mechner, ha már egyszer megtalálta, szabaddá tette mindenki számára.

Hirdetés

Talán emlékeztek még rá, amikor beszámoltunk arról, hogy Jordan Mechner megtalálta a Prince of Persia forráskódjait régi floppykon

Azóta két, igen fontos dolog történt: az egyik, hogy sikerült a file-okat hiánytalanul visszanyerni a floppykról, a másik pedig, hogy Jordan Mechner úgy döntött, a teljes forráskódot nyilvánossá teszi, méghozzá open source, azaz nyílt forráskód formátumban. Mindez szép és jó, azonban van egy apró gond: a játék eredetileg Apple II Assemblyben íródott, és az a bizonyos masina a 8 bites MOS 6502 processzort használta. Ennek ellenére mindenkinek nagyon sok sikert kívánok, aki megpróbálja felhasználni a játék forrásait.

Eredeti Prince of Persia források

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)