Hirdetés

A Project Cars 3 is indul az év legjobb versenyjátékának címéért

|

Erős lesz az év vége a versenyjátékok piacán, a buliba a Bandai Namco is beszáll a Project Cars 3-mal.

Hirdetés

Még nem jelentették be, de valószínű, hogy az Xbox Series X-szel együtt megérkezik a Forza Motorsport 8, és az sem kizárt, hogy a Polyphony Digitál már készíti a Gran Turismo 7-et, hogy ne maradjon a versenyjátékok terén sem hátrányban a PlayStation 5. Továbbá októberben jön a DiRT 5, és érkeznek a szokásos sportjátékok is, mint az F1 2020 vagy a WRC 9. Már ezzel a felhozatallal is elégedettek lennénk, de a Slightly Mad Studios sem pihen: a B-csapat a Fast & Furious Crossroadst gyúrja, ami az első gameplay trailer után iszonyatosan gagyinak tűnik, viszont cserébe jön az A-csapattól a Project Cars 3, mely még élvezetesebbé teszi a megszokott élményt.

Hirdetés

Ha profi akarsz lenni...

A karriermódot teljesen újratervezték, hogy érezhetőbb legyen, folyamatosan haladunk egyre feljebb a ranglétrán, utcai autóktól indulva a hypercarokon át jutunk el a GT-ig, de nem kell leragadnunk, ha nem tetszik valami: kredittel is feloldhatók későbbi bajnokságok, versenyek. Természetesen ezek nem igénylik valódi pénz költését - a játékban nem lesznek mikrotranzakciók, és a csapat számára nagyon fontos volt, hogy elkerüljék ezek használatát. Minden versenyért jár XP és kredit, akármelyik módot is választjuk, így a kampány során, a multis összecsapások alatt egyaránt gyűjthetjük a pontokat. Ahogy azt más játékokban is láthattuk már, különböző rásegítések kikapcsolásával nő az XP-bónusz, így minél gyakorlottabbak és magabiztosabbak vagyunk a pályán, annál többet ér majd teljesítményünk - már ha elég bátrak vagyunk, hogy deaktiváljuk a segítségeket. Törekedtek arra, hogy a veteránok és az újoncok egyaránt élvezetesnek találják a játékmenetet. Számos beállítás segít, hogy ízlésünk szerint alakítsuk az - egyébként okosabban és sportszerűbben viselkedő - MI és saját járgányunk viselkedését. Jelentősen fejlesztették a gamepades irányítást, de azt, hogy pontosan hogyan, csak később tudhatjuk meg. Új effektek kerültek be, javítottak a motion blurön és az ütközések képi elemein, a kamera remegésén, valamint a kameranézeteket is fejlesztették.

Tíz járműkategóriából válogathatunk majd magunknak, és minden autó tuningolható. Fejleszthetjük egyebek mellett a motort, a fékeket, a kasznit, illetve válogathatunk festések, matricák, között, de egyelőre úgy tűnik, mások által elkészített dizájnokat nem érhetünk el, és csak úgy oszthatjuk meg saját alkotásainkat a többiekkel, hogy online módokban villogunk riválisaink előtt. Minden fejlesztés növeli a teljesítmény mértékét jelző PIR-pontszámot, így akár több kategórián át is használhatjuk ugyanazt a masinát.

Visszatér persze a Custom Event mód is, amiben bármely versenytípust választva, akármilyen autóval, általunk megszabott körülmények és feltételek mellett versenyezhetünk.

És ha még annál is jobb...

A multiplayert is fejlesztik: erősebb szervereket állítanak szolgálatba, valamint új módokat vezetnek be, hogy a kezdők ugyanúgy megtalálhassák a számukra élvezetes kihívást, mint azok, akik komolyabban veszik a virtuális versenyzést. A Quick Play opciót választva gyorsan összekerülhetünk hozzánk hasonló képességű játékosokkal, megítélésünk pedig teljesítményünk fényében változhat, így dinamikusan kaphatunk keményebb vagy könnyebb ellenfeleket. A Scheduled Events módban hosszabb bajnokságokon indulhatunk, amikre először kvalifikálnunk kell magunkat, majd az indulás időpontjában jelen lenni. Miután megtörtént a kvalifikáció, a rendszer összesorsol minket hozzánk illő riválisokkal. Ezen felül saját versenyeket is kreálhatunk, ahol saját kocsijainkat használhatjuk (de csak a fejlesztők szavai alapján csak a vizuális tuning marad), illetve ha nincs a garázsunkban egy adott versenyhez szükséges típusú autó, "kölcsönözhetünk" egyet. A közösségi eseményeket leváltják napi, heti, és havi kihívások (ezeket fogja össze a Rivals mód), amik esetében már az indulásért is járnak pontok. A ranglisták divíziókra vannak bontva, hogy mindenki a saját ligájában indulhasson, vagy jobb teljesítménnyel láthatóan előreléphessen.

A Slightly Mad kimondottan szeretné, hogy a Project Cars 3 az e-sport területén is számottevő szereplővé váljon, miközben arra is törekszik, hogy mindenki számára élvezetes legyen, korábbi tapasztalattól függetlenül. Már a második résznél is látszott ez, most pedig újabb szintet érhet el az élmény, úgyhogy érdeklődve várjuk az idei, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra tervezett megjelenést.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)